Italia: Salvini, urcat într-un buldozer, a dat personal startul demolării vilei unui clan mafiot

Italia: Salvini, urcat într-un buldozer, a dat personal startul demolării vilei unui clan mafiot

Ministrul de interne al Italiei, Matteo Salvini, a început luni personal demolarea unei vile de lux construite la Roma de cel mai notoriu clan mafiot din capitală, relatează agenţia Reuters.

Purtând pe cap o cască albă de protecţie, şeful partidului Liga s-a urcat într-un buldozer şi a demolat o bucată din acoperişul vilei, operaţiunea de demolare fiind continuată de armată.

Terenul pe care se află imobilul va fi transformat într-un teren de joacă pentru copii, a promis Salvini.

Săptămâna trecută au fost confiscate alte opt vile aparţinând clanului mafiot Casamonica.



Adresându-se zecilor de reporteri prezenţi şi în faţa camerelor de televiziune, Salvini a promis că îi va vâna pe infractori ''cartier cu cartier, stradă cu stradă, vilă cu vilă şi magazin cu magazin''.

În luna iulie, 33 de membri ai clanului Casamonica - implicat în cămătărie, extorsiune şi trafic de droguri - au fost arestaţi în timpul unor razii pe proprietăţi imobiliare luxoase, cu oglinzi aurite, sculpturi în marmură reprezentând animale, sau mobilă extravagantă.

De la preluarea mandatului în iunie, Matteo Salvini a promis o linie dură împotriva crimei organizate şi imigraţiei ilegale, după ce ani de zile a cerut demolarea taberelor de romi.

Supranumit ''Căpitanul'' de susţinătorii săi, Matteo Salvini a postat pe Twitter o înregistrare video care îl arată la manşa buldozerului, sub titlul: ''Căpitanul acţionează buldozerul!''. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa