Italia: Un fost lider mafiot sicilian susţine că s-a întâlnit cu Berlusconi în timp ce era dat în urmărire

Italia: Un fost lider mafiot sicilian susţine că s-a întâlnit cu Berlusconi în timp ce era dat în urmărire

Giuseppe Graviano, un lider mafiot din Sicilia condamnat, a declarat vineri că s-a întâlnit cu fostul premier italian Silvio Berlusconi în timp ce era dat în urmărire, relatează DPA.

Graviano, care execută o sentinţă pe viaţă pentru rolul său într-o campanie de atentate cu bombă ale mafiei la începutul anilor 1990, a făcut această afirmaţie cu prilejul unei audieri într-un proces în care este inculpat pentru uciderea a doi poliţişti.

El s-a adresat tribunalului prin intermediul unei legături video din închisoare. Televiziunea publică RAI, agenţia de ştiri ANSA şi alte media au publicat extrase din mărturia sa.

"M-am întâlnit cu Silvio Berlusconi de trei ori la Milano în timp ce eram un fugar", a declarat Graviano la proces, potrivit ANSA.

Ultima întâlnire ar fi avut loc în decembrie 1993, cu o lună înainte de a arestarea lui Graviano şi de anunţul lui Berlusconi că intră în politică.

Într-un comunicat, avocatul lui Berlusconi, Nicolo Ghedini, a catalogat afirmaţiile lui Graviano drept "complet nefondate, desprinse de realitate şi în mod clar calomnioase".

Observând că Graviano a vorbit despre presupusele sale contacte cu Berlusconi doar la 26 de ani după arestarea sa, Ghedini a sugerat că fostul lider mafiot inventează poveşti în speranţa de a-şi asigura "beneficii" în proces sau în condiţiile de detenţie.

Presupusele legături ale lui Berlusconi cu Cosa Nostra, mafia siciliană, au fost multă vreme subiect de speculaţii, unii sugerând că aceasta i-a finanţat afacerile timpurii şi a sprijinit intrarea sa în politică, comentează DPA.

Nicio legătură nu a fost vreodată dovedită, iar Berlusconi pur şi simplu a negat că ar fi existat aşa ceva.

Totuşi, unul dintre cei mai apropiaţi prieteni ai săi şi parteneri de afaceri, Marcello Dell'Utri, a fost încarcerat în 2014 pentru şapte ani pentru conspiraţie cu Cosa Nostra. El a fost eliberat în cele din urmă anticipat în decembrie.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hopa! Rușii au aruncat în luptă Terminator, noile mașini de sprijinire a tancurilor

2 VIDEO Cacealmaua Eurovision / Momentul de consternare al prezentatoarei TVR când i s-a refuzat să anunțe în direct voturile juriului din România

3 VIDEO Așa fac rușii cu răniții? / „Comandantul de batalion îl împușcă mortal”

4 De citit! / „Asta nu e idioțenie, ci sabotaj direct”

5 Cât va rezista la suprafață? / Rusia a mai adus o navă purtătoare de rachete Kalibr în Marea Neagră