Italia va preda Belgiei pe suspecta în cazul scandalului de corupție din Parlamentul European

Italia va preda Belgiei pe suspecta în cazul scandalului de corupție din Parlamentul European

Apărarea poate face recurs în termen de cinci zile la cea mai înaltă instanță.

Foto: Arhiva Adevărul

Judecătorii Curții de Apel a orașului italian Brescia din Lombardia au dat curs cererii procurorului de a o transfera în Belgia pe Maria Dolores Colleoni, soția fostului europarlamentar Antonio Panzeri, care a fost arestată anterior în cadrul unui dosar de corupție în Parlamentul European, a scris luni ziarul La Repubblica .

Potrivit acesteia, apărarea poate face recurs în termen de cinci zile la cea mai înaltă instanță judiciară - instanța de casație, care apoi trebuie să ia o decizie în următoarele 10 zile. Soția și fiica lui Panzeri au fost reținute zilele trecute din ordinul autorităților belgiene. Colleoni a susținut că nu știe nimic despre afacerile soțului ei. Judecătorii au decis că, dacă va fi condamnată, ea își va ispăși pedeapsa în Italia.

Un scandal major de corupție din Parlamentul European în preajma Cupei Mondiale a fost deja numit „Poarta Qatarului”. A izbucnit pe 9 decembrie, când poliția belgiană a efectuat zeci de percheziții la Bruxelles și a arestat patru persoane, printre care și pe vicepreședintele Parlamentului European, Eva Kaili. Parchetul belgian a declarat că toți inculpații din anchetă „sunt suspectați că plătesc sume mari de bani sau că au oferit cadouri importante unor terți care au o poziție politică și/sau strategică care le permite să influențeze deciziile Parlamentului European”. Scopul a fost de a îmbunătăți imaginea Qatarului în UE înaintea campionatului.

Printre suspecți se numără mulți italieni - atât actuali, cât și foști europarlamentari.

Anchetatorii îi atribuie lui Pantseri, care a fost deputat european între 2004 și 2019, un rol cheie în organizarea contactelor. A fost ales mai întâi din partea coaliției de centru-stânga, iar apoi din partea Partidului Democrat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Când vom circula pe Autostrada Transilvania? Problemele de mobilizare ale UMB dau estimările peste cap

2 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

3 Rusia, oameni buni...

4 Potrivit manualului, dacă Rusia ar fi respectat propria doctrină militară, ar fi cucerit Ucraina în prima etapă a invaziei

5 Misteriosul mesaj al lui Valeri Zalujnîi, la 3 luni după ce a fost dat afară de la conducerea armatei ucrainene