ITM: 84 de angajatori din Sun Plaza, controlaţi de inspectorii de muncă

ITM: 84 de angajatori din Sun Plaza, controlaţi de inspectorii de muncă

Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti a întreprins joi o acţiune de control la angajatorii care desfăşoară activităţi comerciale în Centrul Comercial Sun Plaza, în ceea ce priveşte respectarea măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Conform unui comunicat remis AGERPRES, au fost efectuate verificări la un număr de 84 angajatori care desfăşoară activităţi comerciale. Dintre aceştia, 32 de angajatori au fost înştiinţaţi să prezinte documente la sediul inspectoratului pentru finalizarea controalelor iniţiate. Au fost finalizate 52 de controale, fiind dispuse un număr de 61 măsuri cu caracter obligatoriu. Inspectorii de muncă nu au aplicat nicio amendă.

La aceasta acţiune au participat, din cadrul Inspecţiei Muncii, Bratu Dantes Nicolae - inspector general de stat şi Lungu Gabriel - director Corp Control. Acţiunea de verificare a fost organizată şi coordonată de Constantin Bujor - inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Munca Bucureşti.

Obiectivele acţiunii au fost: verificarea modului în care angajatorii înţeleg să respecte măsurile impuse de dispoziţiile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 cât şi asigurarea unui mediu sigur pentru sănătatea lucrătorilor; identificarea şi combaterea muncii nedeclarate; verificarea modului de respectare a dispoziţiilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi în domeniul relaţiilor de muncă în contextul legislaţiei specifice stării de alertă.

Acţiunea s-a desfăşurat cu un total de 53 de inspectori de muncă, inclusiv şefii de serviciu şi de birou (27 inspectori de muncă din cadrul Serviciului Control Relaţii de Munca şi Control Munca Nedeclarată, 26 inspectori de muncă din cadrul Serviciului Control Securitate şi Sănătate în Muncă).AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro