ITM: 84 de angajatori din Sun Plaza, controlaţi de inspectorii de muncă

ITM: 84 de angajatori din Sun Plaza, controlaţi de inspectorii de muncă

Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti a întreprins joi o acţiune de control la angajatorii care desfăşoară activităţi comerciale în Centrul Comercial Sun Plaza, în ceea ce priveşte respectarea măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Conform unui comunicat remis AGERPRES, au fost efectuate verificări la un număr de 84 angajatori care desfăşoară activităţi comerciale. Dintre aceştia, 32 de angajatori au fost înştiinţaţi să prezinte documente la sediul inspectoratului pentru finalizarea controalelor iniţiate. Au fost finalizate 52 de controale, fiind dispuse un număr de 61 măsuri cu caracter obligatoriu. Inspectorii de muncă nu au aplicat nicio amendă.

La aceasta acţiune au participat, din cadrul Inspecţiei Muncii, Bratu Dantes Nicolae - inspector general de stat şi Lungu Gabriel - director Corp Control. Acţiunea de verificare a fost organizată şi coordonată de Constantin Bujor - inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Munca Bucureşti.

Obiectivele acţiunii au fost: verificarea modului în care angajatorii înţeleg să respecte măsurile impuse de dispoziţiile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 cât şi asigurarea unui mediu sigur pentru sănătatea lucrătorilor; identificarea şi combaterea muncii nedeclarate; verificarea modului de respectare a dispoziţiilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi în domeniul relaţiilor de muncă în contextul legislaţiei specifice stării de alertă.

Acţiunea s-a desfăşurat cu un total de 53 de inspectori de muncă, inclusiv şefii de serviciu şi de birou (27 inspectori de muncă din cadrul Serviciului Control Relaţii de Munca şi Control Munca Nedeclarată, 26 inspectori de muncă din cadrul Serviciului Control Securitate şi Sănătate în Muncă).AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a fost posibil? / BBC a venit în România și a descoperit chestii incredibile despre frații Tate

2 Alexandra Stan, din nou aproape goală

3 Duelul eclerurilor. Jamila pierde și a doua fază a procesului cu Laura Laurențiu

4 Frații Tate, „judecați” de CTP: Este o batjocură cruntă pentru România faptul că acești inși au venit aici cu mâna-n chiloți și au ajuns milionari în …

5 Ce se întâmplă? / Epurarea bruscă a armatei Ungariei