Ivanka Trump şi-a înregistrat cinci mărci în China

Ivanka Trump şi-a înregistrat cinci mărci în China

Ivanka Trump, fiica preşedintelui american Donald Trump, şi-a înregistrat cinci mărci în China, cu câteva zile înainte de ridicarea de către tatăl său a restricţiilor împotriva unui grup chinez, relevă documente oficiale citate marţi de AFP.

Cele cinci mărci au fost înregistrate la 7 mai, cu o săptămână înainte de adoptarea de către Donald Trump a unui ton mai conciliant faţă de gigantul telecomunicaţiilor ZTE, vizat de sancţiuni americane şi aflat în centrul unor negocieri între Beijing şi Washington în vederea evitării unui război comercial.

Foto: (c) Ng Han Guan / AP Photo

 

Potrivit asociaţiei americane anticorupţie Citizens for Responsibility and Ethics in Washington (Crew), care a făcut publice o serie de documente chineze prin care a fost oficializată atribuirea mărcilor, aceste autorizări "ridică potenţiale probleme etice".

Cererile au fost depuse în martie 2017 şi în urma aprobării lor Ivanka Trump obţine dreptul exclusiv de a-şi înscrie numele pe produsele sale, care includ covoraşe de baie, haine şi păturici pentru bebeluşi. O a şasea marcă a beneficiat de recunoaştere preliminară la 6 mai.

Ivanka Trump este consilieră a tatălui său, dar continuă să beneficieze de pe urma vânzării de produse ale societăţii sale, dintre care o parte deloc neglijabilă sunt fabricate de întreprinderi chineze. Compania sa deţine deja peste zece mărci în China şi alte câteva solicitări sunt în curs de autorizare.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Banii City Insurance s-au dus în buzunarele cumnatului lui Adrian Năstase?

2 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

3 Un șobolan al Securității care a supraviețuit „democrației”

4 Dragnea va anunța duminică formarea unui nou partid

5 VIDEO Cum se fracturează coloana unui mire