Ivanka Trump şi-a înregistrat cinci mărci în China

Ivanka Trump şi-a înregistrat cinci mărci în China

Ivanka Trump, fiica preşedintelui american Donald Trump, şi-a înregistrat cinci mărci în China, cu câteva zile înainte de ridicarea de către tatăl său a restricţiilor împotriva unui grup chinez, relevă documente oficiale citate marţi de AFP.

Cele cinci mărci au fost înregistrate la 7 mai, cu o săptămână înainte de adoptarea de către Donald Trump a unui ton mai conciliant faţă de gigantul telecomunicaţiilor ZTE, vizat de sancţiuni americane şi aflat în centrul unor negocieri între Beijing şi Washington în vederea evitării unui război comercial.

Foto: (c) Ng Han Guan / AP Photo

Potrivit asociaţiei americane anticorupţie Citizens for Responsibility and Ethics in Washington (Crew), care a făcut publice o serie de documente chineze prin care a fost oficializată atribuirea mărcilor, aceste autorizări "ridică potenţiale probleme etice".

Cererile au fost depuse în martie 2017 şi în urma aprobării lor Ivanka Trump obţine dreptul exclusiv de a-şi înscrie numele pe produsele sale, care includ covoraşe de baie, haine şi păturici pentru bebeluşi. O a şasea marcă a beneficiat de recunoaştere preliminară la 6 mai.

Ivanka Trump este consilieră a tatălui său, dar continuă să beneficieze de pe urma vânzării de produse ale societăţii sale, dintre care o parte deloc neglijabilă sunt fabricate de întreprinderi chineze. Compania sa deţine deja peste zece mărci în China şi alte câteva solicitări sunt în curs de autorizare.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...