Jack Teixeira, tânărul militar arestat pentru scurgerea de documente de la Pentagon, a fost inculpat de un mare juriu federal

Jack Teixeira, tânărul militar arestat pentru scurgerea de documente de la Pentagon, a fost inculpat de un mare juriu federal

Jack Teixeira, tânărul militar american suspectat că a scurs pe internet documente secrete de la Pentagon, îndeosebi despre războiul din Ucraina, a fost inculpat joi de un mare juriu federal din Boston.

Jack Teixeira FOTO Facebook

Teixeira, în vârstă de 21 de ani, este inculpat oficial pentru „păstrarea voluntară și transmiterea de informații clasificate privind apărarea națională”, infracțiuni pasibile fiecare cu pedepse de până la zece ani de închisoare. În plus, este inculpat de „retragerea și păstrarea în mod neautorizat a unor documente sau materiale clasificate”, fapte pasibile cu până la cinci ani de închisoare.

Secretarul american al Justiției, Merrick Garland, a promis „pedepse foarte grele” pe numele fostului membru al Gărzii Aeriene a SUA.

Angajat la baza Cape Cod, în apropiere de Boston, unde deținea funcția de specialist în informatică și comunicare, Teixeira este acuzat că a divulgat informații clasificate pe un grup de discuții de pe rețeaua de jocuri și socializare Discord.

Documentele secrete scurse de Teixeira dezvăluiau, printre altele, îngrijorările serviciilor secrete americane privind viabilitatea contraofensivei ucrainene.

PengatonLeaks a pus Washingtonul într-o poziție ingrată, ridicând îndrebări asupra unor posibile breșe de securitate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB