"Jaful secolului", evitat în ultimul moment în Brazilia

"Jaful secolului", evitat în ultimul moment în Brazilia

Mai mulți infractori brazilieni care au săpat un tunel cu o lungime de 600 de metri credeau că vor ajunge în proximitatea seifului unei bănci din Sao Paulo, însă tentativa lor de a realiza "jaful secolului" s-a încheiat la închisoare, informează miercuri AFP.

După trei luni de anchetă, Poliția locală a ajuns la concluzia că acel pasaj subteran, o structură cu un grad ridicat de sofisticare, susținut de stâlpi din metal, era pe punctul de a ajunge în apropiere de seiful unei filiale a Băncii Braziliei din Sao Paulo, capitala economică a țării.

Șaisprezece suspecți au fost chestionați luni seară. Potrivit autorităților, ei sperau să fure din seiful băncii suma de 1 miliard de reali (aproximativ 270 de milioane de euro).

"Ar fi fost jaful secolului", a declarat comisarul Fabio Pinheiro Lopes într-un interviu acordat postului de televiziune Globo.

Conform autorităților, lucrările de amenajare a tunelului au debutat în urmă cu patru luni din subsolul unei case aflate în apropiere de acea bancă.

Placat cu scânduri din lemn la nivelul tavanului, tunelul era înzestrat și cu un sistem de iluminat electric.

"Banda a investit 4 milioane de reali (aproximativ 1,1 milioane de euro), câte 200.000 pentru fiecare participant", a adăugat același comisar brazilian.

Anchetatorii bănuiesc că unii dintre membrii acestui grup infracțional au luat parte la unul dintre cele mai emblematice jafuri comise în ultimii ani în Brazilia, în 2005, în Fortaleza, o localitate din nord-estul țării.

Aproape 165 de milioane de reali (55 de milioane de euro în epocă, n.r.) au fost furați din sucursala Băncii Centrale, cu ajutorul aceleiași metode: un tunel cu o lungime de 100 de metri, ce a fost săpat începând din subsolul unei case și care se încheia lângă seiful băncii.

Incidentul a fost prezentat în filmul "Jaful de la Banca Centrală", lansat în 2011.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina