Jandarmeria Brăila: Infirmăm informaţia care circulă pe reţelele de socializare referitoare la decesul unui protestatar

Jandarmeria Brăila: Infirmăm informaţia care circulă pe reţelele de socializare referitoare la decesul unui protestatar

Jandarmeria Brăila anunţă miercuri că pe reţelele de socializare a fost lansată o informaţie falsă, referitoare la decesul unui protestatar, reprezentanţii IJJ precizând că niciuna dintre persoanele care s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe din Brăila nu a decedat.

"Recent, pe reţelele de socializare, a fost lansată o informaţie falsă, referitoare la decesul unui protestatar din municipiul Brăila. Infirmăm această informaţie, niciuna dintre persoanele care s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe din Brăila nu a decedat. Reamintim că persoana prezentată pe reţelele de socializare care ar fi fost agresată şi sângerează, întinsă pe asfalt, este tot o informaţie falsă , întrucât 'pata de sânge' era de fapt o eşarfă de culoare roşie. Îi rugăm pe toţi cetăţenii care primesc această informaţie falsă să nu o distribuie. Informaţi-vă doar din surse oficiale", se arată într-un comunicat de presă al IJJ Brăila.

Conform informaţiilor furnizate de Biroul de presă al IPJ Brăila, şase persoane au reclamat faptul că au fost agresate de jandarmi la protestul organizat marţi noapte, în municipiul Brăila.

"S-a stabilit faptul că, în jurul orei 00,00, la sediul Poliţiei Municipiului Brăila a fost condus de către jandarmi un grup de 19 tineri, cu vârste între 16 şi 20 de ani, pentru a fi sancţionaţi conform prevederilor legale. În sediul subunităţii, una dintre persoane a reclamat faptul că ar fi fost agresată de către forţele de ordine, solicitând să depună plângere penală. Ulterior, în jurul orei 03,00, Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila a sesizat poliţiştii cu privire la faptul că în unitatea medicală s-au prezentat cinci persoane care ar fi fost agresate. În jurul orei 04,45, prin apel la 112, un bărbat a sesizat faptul că prietenul său ar fi fost agresat. Poliţiştii au întocmit actele necesare pentru comiterea infracţiunii de purtare abuzivă. Acestea au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila şi apoi către Parchetul Militar competent", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila, Geanina Niculae.

Peste 800 de persoane au protestat în stradă, marţi seară, faţă de restricţiile impuse de autorităţi în context pandemic, fiind pentru a cincea zi consecutiv când au loc la Brăila manifestaţii pe acest subiect .

Protestatarii, în mare parte tineri şi adolescenţi, s-au adunat în faţa Palatului Administrativ din Brăila şi au pornit în marş pe Calea Călăraşilor, principala arteră a oraşului, protestând astfel faţă de noile restricţii ale autorităţilor centrale privind interzicerea circulaţiei după ora 20,00 în localităţile cu incidenţă a cazurilor de COVID-19 mai mare de 4 la mia de locuitori.

Manifestanţii au scandat 'Jos Guvernul', 'Libertate', Demisia', au făcut gălăgie cu vuvuzele şi au avut pancarte pe care se puteau citi mesaje precum 'Educaţia este baza societăţii! Deschideţi şcolile!', 'Vrem acces la spitale, de COVID nimeni nu moare!', 'Libertate te iubim, ori învingem ori murim!'. AGERPRES/ (A - autor: Ecaterina Ignat, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...