Jandarmeria Capitalei dă vina pe FRF după ce meciul România-Kosovo a fost întrerupt peste 40 de minute FOTO

Jandarmeria Capitalei dă vina pe FRF după ce meciul România-Kosovo a fost întrerupt peste 40 de minute FOTO

După incidentul petrecut la partida România-Kosovo, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București a transmis marți seară că organizatorul evenimentului sportiv este responsabil pentru realizarea unui control riguros al persoanelor și bagajelor.

Subliniem faptul că, potrivit prevederilor art. 10, alin. 2, lit. a) din Legea nr. 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările şi completările ulterioare, răspunderea pentru efectuarea unui control riguros al persoanelor şi al bagajelor acestora, în scopul împiedicării introducerii în stadion a unor obiecte, materiale sau mesaje interzise revine organizatorului jocului sportiv”, a ținut să precizeze Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

În partida de fotbal, care a avut loc marți seara pe Arena Națională, România-Kosovo, ultrașii de la „Uniți sub tricolor” au utilizat materiale pirotehnice interzise , i-au înjurat pe oaspeți și au afișat bannerul „Kosovo e Serbia”.

În urma acestor acţiuni, arbitrul a decis întreruperea meciului pe o perioadă nedeterminată, urmând a fi luate decizii în consecinţă. Reprezentanţii autorităţilor implicate în organizarea şi gestionarea evenimentului sportiv au purtat discuţii cu suporterii gazdă pentru a-i determina să se delimiteze de aceste acţiuni ilegale, iar partida s-a reluat, fiind impusă de către oficiali condiţia ca aceste comportamente ilicite să înceteze. În cazul în care suporterii vor refuza să se conformeze celor menţionate, arbitrii vor decide asupra desfăşurării partidei de fotbal, existând riscul pierderii acesteia la masa verde”, a mai transmis Jandarmeria Capitalei.

După circa 16 minute de joc, băgând de seamă acest banner, jucătorii naționalei Kosovo au părăsit terenul în semn de protest. Ulterior, Ianis Hagi și Nicolae Stanciu au cerut suporterilor să dea acel banner jos.

După o așteptare de peste 40 de minute, meciul România - Kosovo s-a reluat din minutul 18, de la scorul de 0-0.

UEFA a transmis pe site-ul său că meciul a fost „suspendat din cauza comportamentului discriminatoriu al suporterilor”.

Reacția FRF

„Federația Română de Fotbal dezavuează cu fermitate comportamentul iresponsabil al grupului de spectatori de la peluza Sud care a dus la întreruperea meciului de aseară, dintre România și Kosovo, de pe Arena Națională. Reiterăm în primul rând principiul după care este guvernat fotbalul în România, și anume neamestecul politicului în actul sportiv.

Revizionismul nu este acceptat în fotbal, iar FRF condamnă cu fermitate mesajele provocatoare de natură politică, ideologică, religioasă sau insultătoare, acestea fiind categoric interzise pe stadioane”, se arată într-un comunicat al Federației Române de Fotbal.

„Actele de huliganism au fost dezavuate de restul spectatorilor din stadion, care au fost privați de un spectacol fotbalistic pe care și l-au dorit și pentru care au plătit bilet”, a mai transmis FRF.

În final, naţionala de fotbal a României a învins selecţionata Kosovo , cu scorul de 2-0 (0-0), marţi seara, pe Arena Naţională din Capitală, în Grupa I a preliminariilor EURO 2024. România va juca în deplasare cu Belarus (12 octombrie) şi acasă cu Andorra (15 octombrie).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat