Jandarmerie: Cei doi copii luaţi fără acordul mamei - depistaţi, împreună cu tatăl lor

Jandarmerie: Cei doi copii luaţi fără acordul mamei - depistaţi, împreună cu tatăl lor

Cei doi copii luaţi fără acordul mamei au fost depistaţi marţi, în jurul orei 7,30, împreună cu tatăl lor, în zona Ambasadei Greciei din Bucureşti de către jandarmul aflat în postul de pază, informează Biroul de presă al Jandarmeriei Capitalei.

Bărbatul, care a cooperat cu jandarmii, şi cei doi copii au fost predaţi autorităţilor şi se află la Secţia 8 de Poliţie. Ei urmează să fie preluaţi de poliţiştii din Prahova.

Aceştia din urmă au dat în consemn la frontieră , luni seară, cei doi copii, de 8 şi 10 ani, care fuseseră luaţi de tatăl lor fără acordul mamei.

Potrivit Poliţiei Române, luni, la ora 15,30, poliţiştii din Prahova au fost sesizaţi de mama copiilor, din localitatea Vărbilău, că aceştia au fost luaţi de tatăl lor, fără acordul său.

Poliţiştii au demarat imediat căutările, minorii fiind daţi în urmărire şi în consemn la frontieră.

Din cercetări a reieşit că, printr-o hotărâre judecătorească definitivă, tatăl nu avea drept de vizită şi ar fi luat copiii de pe stradă, în timp ce se aflau cu o vecină a mamei, care îi luase de la şcoală.

Conform IGPR, din declaraţia mamei copiilor rezultă că bărbatul are antecedente penale în Grecia, aceasta susţinând că a fost condamnat pentru trafic de stupefiante.

În perioada 2008 - 2013, familia a locuit în Grecia, iar în 2013 femeia şi copii au venit în ţară. Tatăl i-a răpit pe minori în 2014 şi i-a dus din nou în Grecia. Femeia a alertat autorităţile, a mers după ei în Grecia şi i-a adus înapoi în ţară. În 2016, s-a emis hotărâre judecătorească definitivă de custodie exclusivă a copiilor în favoarea mamei, tatăl neavând drept de vizită.

În 2017, bărbatul a venit iar în România şi i-a urmărit cu maşina atât pe copii, cât şi pe femeie. Aceasta a alertat din nou autorităţile, iar poliţiştii s-au deplasat la faţa locului. La vederea acestora, bărbatul a plecat. Deoarece nu săvârşise nicio faptă penală sau contravenţională, el nu a putut fi tras la răspundere.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertate şi nerespectarea hotărârilor judecătoreşti, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte, a precizat IGPR. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”