Japonia: Execuţia a trei condamnaţi la moarte, o premieră din 2019

Japonia: Execuţia a trei condamnaţi la moarte, o premieră din 2019

Japonia a executat marţi trei condamnaţi la moarte, potrivit presei locale, citând mai multe surse, inclusiv Ministerul Justiţiei, notează AFP.

Aceste execuţii ar fi primele în ţară din decembrie 2019 şi de la venirea la putere a premierului Fumio Kishida la începutul lunii octombrie.

Ministerul Justiţiei, contactat de AFP, nu a confirmat imediat această informaţie. Media locale nu a dezvăluit identitatea deţinuţilor executaţi.

Ultima execuţie data din decembrie 2019, cea a unui chinez găsit vinovat pentru uciderea a patru membri ai aceleiaşi familii în sud-vestul ţării în 2003.

Japonia a executat trei condamnaţi în 2019 şi 15 în 2018, printre care 13 membri ai sectei Aum, implicată într-un atac cu gaz sarin asupra metroului din Tokyo în 1995.

În prezent, în ţară sunt peste 100 de persoane condamnate la moarte şi, de obicei, trec mulţi ani între pronunţarea sentinţei şi execuţia prin spânzurare.

Sprijinul public pentru pedeapsa cu moartea rămâne puternic, în pofida criticilor din străinătate, în special din partea organizaţiilor pentru drepturile omului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro