Japonia: Numărul accidentelor implicând aparate de zbor militare americane, dublu în 2017 faţă de 2016

Japonia: Numărul accidentelor implicând aparate de zbor militare americane, dublu în 2017 faţă de 2016

Numărul accidentelor în care au fost implicate avioane sau elicoptere militare americane în Japonia în 2017 a depăşit dublul celor înregistrate în anul precedent, ajungând la 25 faţă de 11, a anunţat luni guvernul nipon, transmite DPA.

Ministrul japonez al apărării, Itsunori Onodera, a afirmat că instituţia pe care o coordonează a realizat un studiu după ce şeful Flotei SUA din Pacific, amiralul Harry Harris, i-a transmis că numărul accidentelor în Japonia a scăzut anul trecut.

''Pe baza informaţiilor pe care le avem, numărul accidentelor a crescut'', a spus Onodera.

Declaraţia sa a fost făcută cu circa două săptămâni înaintea alegerilor din oraşul Nago, situat pe insula Okinawa, unde Japonia încearcă să construiască o controversată bază militară americană, în pofida opoziţiei localnicilor.

La 13 decembrie, geamul unui elicopter militar american a căzut în curtea unei şcoli din oraşul japonez Ginowan, provocând iritarea oficialilor locali şi a părinţilor elevilor din instituţia de învăţământ respectivă. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.

În ultimele luni, o serie de incidente în care au fost implicate forţele americane desfăşurate în Okinawa au provocat reacţii dure din partea localnicilor de pe insulă, ce reprezintă mai puţin de 1% din teritoriul Japoniei, dar găzduieşte 70% din trupele şi echipamentele americane din Japonia.

În noiembrie, un elicopter militar american s-a prăbuşit lângă zone rezidenţiale din nordul insulei Okinawa, fără a se înregistra persoane decedate sau rănite. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 Ea este avocata de 26 de ani care s-ar fi sinucis

3 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga

4 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?

5 Scrisoarea asta nu poate fi adevărată! / Ce le-a scris judecătorilor o moldoveancă despre plăcerea sexului desco…