Japonia: Numărul accidentelor implicând aparate de zbor militare americane, dublu în 2017 faţă de 2016

Japonia: Numărul accidentelor implicând aparate de zbor militare americane, dublu în 2017 faţă de 2016

Numărul accidentelor în care au fost implicate avioane sau elicoptere militare americane în Japonia în 2017 a depăşit dublul celor înregistrate în anul precedent, ajungând la 25 faţă de 11, a anunţat luni guvernul nipon, transmite DPA.

Ministrul japonez al apărării, Itsunori Onodera, a afirmat că instituţia pe care o coordonează a realizat un studiu după ce şeful Flotei SUA din Pacific, amiralul Harry Harris, i-a transmis că numărul accidentelor în Japonia a scăzut anul trecut.

''Pe baza informaţiilor pe care le avem, numărul accidentelor a crescut'', a spus Onodera.

Declaraţia sa a fost făcută cu circa două săptămâni înaintea alegerilor din oraşul Nago, situat pe insula Okinawa, unde Japonia încearcă să construiască o controversată bază militară americană, în pofida opoziţiei localnicilor.

La 13 decembrie, geamul unui elicopter militar american a căzut în curtea unei şcoli din oraşul japonez Ginowan, provocând iritarea oficialilor locali şi a părinţilor elevilor din instituţia de învăţământ respectivă. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.

În ultimele luni, o serie de incidente în care au fost implicate forţele americane desfăşurate în Okinawa au provocat reacţii dure din partea localnicilor de pe insulă, ce reprezintă mai puţin de 1% din teritoriul Japoniei, dar găzduieşte 70% din trupele şi echipamentele americane din Japonia.

În noiembrie, un elicopter militar american s-a prăbuşit lângă zone rezidenţiale din nordul insulei Okinawa, fără a se înregistra persoane decedate sau rănite. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu