Japonia pregăteşte noi măsuri pentru stimularea economiei, de 265 miliarde de dolari (Kyodo)

Japonia pregăteşte noi măsuri pentru stimularea economiei, de 265 miliarde de dolari (Kyodo)

Guvernul nipon intenţionează să adopte măsuri de peste 30.000 miliarde de yeni (265 miliarde de dolari) pentru a atenua efectele negative ale pandemiei asupra economiei Japoniei, au declarat duminică pentru Kyodo surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Printre măsuri se află acordarea de subvenţii în numerar, în valoare de 100.000 yeni (879,58 dolari), pentru fiecare copil cu vârsta de sub 18 ani, şi reluarea programului subvenţionat "Go To Travel" pentru a promova turismul intern, susţin sursele.

Anterior noul premier Fumio Kishida estimase că valoarea pachetului de stimulare a economiei va fi de "câteva mii de miliarde de yeni".

Guvernul nipon va finanţa măsurile cu fondurile necheltuite din bugetul pe 2020 şi intenţionează să emită noi bonduri pentru a acoperi diferenţa, adaugă sursele.

În 2020, valoarea combinată a măsurilor de stimulare a celei de-a treia economii mondiale s-a ridicat la aproximativ 3.000 de miliarde de dolari.

Premierul japonez Fumio Kishida şi-a anunţat la 1 noiembrie victoria în alegerile legislative, după ce coaliţia aflată la putere şi-a menţinut o majoritate parlamentară peste aşteptări, şi a insistat asupra ideii sale de a promova "un nou capitalism", centrat pe susţinerea creşterii economice, însoţită de majorări salariale pentru lucrători.

"Vom face tot posibilul pentru a creşte salariile lucrătorilor, pentru ca toată lumea să beneficieze de rezultatele creşterii economice", a declarat oficialul nipon. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 VIDEO Priviți, noi explozii în Crimeea!

4 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”

5 BREAKING Ucrainenii au lovit o nouă bază aeriană rusească în Crimeea! / Ce avioane ar avea Rusia pe aerodrom