Japonia: Premierul Suga intenţionează să se întâlnească în aprilie cu preşedintele Biden

Japonia: Premierul Suga intenţionează să se întâlnească în aprilie cu preşedintele Biden

Premierul japonez, Yoshihide Suga, intenţionează să viziteze Statele Unite în aprilie, fiind astfel primul lider străin care se întâlneşte personal cu preşedintele american, Joe Biden, a anunţat vineri guvernul japonez, notează AFP.

"Dacă circumstanţele permit, premierul Suga va vizita Statele Unite în prima jumătate a lunii aprilie", a declarat presei purtătorul de cuvânt al guvernului japonez, Katsunobu Kato.

Yoshihide Suga va deveni astfel "primul lider străin care se va întâlni faţă în faţă" cu preşedintele Biden, instalat la Casa Albă în ianuarie, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Eventualitatea unei vizite a premierului nipon în Statele Unite a fost deja menţionată în media japoneze şi americane, dar nu fusese confirmată oficial.

Tokyo semnalase deja intenţia premierului Suga de a se întâlni cu liderul american cât mai curând posibil pentru a consolida parteneriatul dintre cele două ţări, pe fondul îngrijorărilor legate de China.

Katsunobu Kato a precizat că întâlnirea va avea ca subiecte în special situaţia din zona Indo-Pacifică, măsurile împotriva pandemiei de coronavirus şi schimbările climatice.

Programul exact al vizitei este încă în curs de elaborare, a adăugat el.

Purtătorul de cuvânt a mai declarat că premierul Suga şi ceilalţi membri ai delegaţiei japoneze vor fi toţi vaccinaţi înainte de a se deplasa la Washington.

Joe Biden şi Yoshihide Suga urmau să participe în cursul zilei de vineri împreună cu premierii australian şi indieni la un summit virtual al alianţei Quad care vizează contrabalansarea puterii chineze. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...