JAVRA de Tăriceanu, NOI afirmații JEGOASE! Îi PLÂNGE pe Ponta și Dragnea!

JAVRA de Tăriceanu, NOI afirmații JEGOASE! Îi PLÂNGE pe Ponta și Dragnea!

Calin Popescu Tariceanu: Lupta anticoruptie este un paravan in spatele caruia se duce o lupta surda de acaparare a puterii! Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, sustine ca lupta anticoruptie, in momentul de fata, este un paravan in spatele caruia se duce "o lupta surda" de acaparare de influenta si de putere intre diversele institutii.

"Astazi, in spatiul public, apare ca un fel de haituiala, o vanatoare de oameni, cu ceea ce i se intampla lui Victor Ponta, cu ceea ce i se intampla lui Dragnea. Unii mi-au spus, pai si tu esti in aceeasi categorie. In fine, probabil. (...) Este o deteriorare a climatului din societate care se datoreaza, in principal, dezechilibrului si lipsei controlului democratic asupra unora dintre institutiile fundamentale si mai ales institutiile de forta. Am spus de nenumarate ori ca aceasta putere scapata de sub control corupe. Ceea ce vedem astazi, lupta anticoruptie in momentul de fata, este un paravan in spatele caruia se duce o lupta surda de acaparare de influenta si de putere intre diversele institutii. Nu are nimic de-a face cu infaptuirea actului de justitie si cu combaterea coruptiei", a afirmat Tariceanu, la Romania TV.

El a adaugat ca cei care fac aceste "jocuri" se considera "ca un fel de Dumnezei coborati pe pamant": "Acest fenomen nu este unic in Romania, un astfel de fenomen de putere lipsita de control este specifica unor regimuri autoritare si totalitare in care diferite institutii actioneaza cum vedem noi astazi in Romania. La noi avem aparenta unei democratii, adica avem Parlament, avem justitie independenta, avem presa independenta, avem o serie de ingrediente, societate civila, numai ca ele, din pacate, sunt mai mult formale. Noi ne apropiem din ce in ce mai mult de modelul din Rusia al lui Putin si anume acea democratie controlata."

Calin Popescu Tariceanu a sustinut ca, in cazul oamenilor politici, "exista o inegalitate intre acuzare si aparare" pentru ca foarte multe anchete sunt televizate, apoi in mod sistematic apar informatii din dosare care se scurg in presa si care contureaza o imagine clara de vinovat asupra persoanei respective in ochii opiniei publice.

In ceea ce priveste dosarul sau, Tariceanu a spus ca se va prezenta pe 20 septembrie la Inalta Curte de Casatie si Justitie.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia