Javra Penală a României a MÂRÂIT la ministrul Justiției. Prilej să SUGĂ puțin la ȚÂȚA VIOLULUI de la Vaslui

Javra Penală a României a MÂRÂIT la ministrul Justiției. Prilej să SUGĂ puțin la ȚÂȚA VIOLULUI de la Vaslui

Javra Penală a României s-a dat în stambă din nou. După ce s-a pozat mediatic cu madam Rarinca, eroina de la Antena3, a supt puțin și de la țâța violului de la Vaslui.

Victor Ponta a cerut ministrului justitiei sa caute masuri pentru cazul tinerei violate din Vaslui si s-a rastit la Robert Cazanciuc atunci cand i-a raspuns ca a fost sesizata Inspectia Judiciara in acest caz.

"Povesti! Povesti am mai auzit! Poate de data asta ii apara (n.red. CSM) si pe oameni, nu-i apara doar pe cei dintre ei care gresesc”, a ridicat tonul Victor Ponta la inceputul sedintei de Guvern de miercuri.

Poate de data ii ajuta si pe oameni, nu doar pe cei dintre ei care gresesc, a mai spus penalull, facand referire la Inspectia Judiciara.

Ponta i-a mai spus lui Cazanciuc ca mai bine sa-si dea demisia daca nu reuseste sa convinga CSM sa ia masuri in acest caz. "Vreau sa va rog domnule ministru al justitiei sa va exercitati toata autoritatea functiei in CSM, iar daca CSM nu va lua nicio masura, mai bine sa va dati dumneavoastra demisia", i-a spus Ponta lui Cazanciuc.

Penalul, dezlănțuit, a lansat si critici la adresa CSM, spunand ca nu permite politicienilor sa comenteze asupra cazurilor din justitie. "Si poate in felul acesta le atrageti atentia celor din CSM ca in afara sa ne spuna noua cand nu avem voie sa comentam... uite ca acum am voie sa comentez", a afirmat Ponta. Acesta considera ca sunt cazuri similare cu cele de la Vaslui care nu sunt rezolvate decat daca apar la televizor. "Si vreau sa spun ca ce s-a intamplat la Vaslui se intampla de multe ori in Romania, iar daca nu apar la televizor nu se intampla nimic. Asa ca va rog, sper ca nu este nicio presiune la adresa justitiei, sa va exercitati atributiile pe care le aveti si ce asteapta oamenii de la dvs ca ministru al justitiei in acest caz si sunt convins ca veti face acest lucru", a adaugat penalull.

Javra Penalăl a criticat societatea care se bucura doar cand vede politicieni arestati preventiv, in timp ce infractorii periculosi pot sta acasa "bine-merci". "Vreau sa-mi exprim indignarea pentru faptul ca de ani de zile spunem ca justitia trebuie sa pedepseasca pe toti in mod egal, dar mai ales pe cei care comit violuri, crime, talharii, iar de ani de nu facem nimic altceva decat sa dam la televizor batalii politice cu justitia. In schimb, daca nu se afla de catre presa ce s-a intamplat la Vaslui, niste infractori periculosi stateau acasa bine-merci. Si noi ne bucuram ca vedeam doar deputati, senatori sau politicieni arestati preventiv. Credem ca este un lucru foarte grav in care am ajuns intreaga societate: ne concentram doar pe ce e interesant politic si nu ne concentram pe viata de zi cu zi a oamenilor", a mai spus Ponta.

Ministrul Justiei Robert Cazanciuc s-a pronuntat asupra acestui caz, fiind mai rezervat in declaratii decat ceilalti politicieni, care au ales sa isi prezinte opinia fata de acest cazul celor 7 tineri acuzati de viol, judecati in stare de libertate. Caznaciuc a declarat, marti, la Ploiesti, ca este “decent si prudent” ca inainte de a se pronunta asupra unor eventuale greseli ale magistratilor, care au decis sa-i puna in libertate pe cei 7, sa asteptam finalizarea anchetei Inspectiei Judiciare.

"Cred ca este decent si prudent sa asteptam mai intai finalizarea rezultatelor Inspectiei Judiciare si ulterior sa vorbim de eventuale greseli sau alte forme de vinovatie. Evident ca opinia publica este revoltata de un caz in sine, dar cred ca, pana la finalizarea intr-o prima instanta, e destul de dificil sa ne putem pronunta, nestiind exact toate detaliile unui dosar. De aceea, cred ca, pentru a avea o informatie corecta, trebuie sa asteptam aceasta verificare a Inspectiei. (...) Oricum, intr-un termen rezonabil Inspectia o sa va poata spune exact cand, din datele pe care le are, va putea finaliza o asemenea procedura", a declarat ministrul Justiei, potrivit Agerpres.

Ministrul a subliniat ca "justitia se face in sala de judecata si doar atat", asigurand ca, la final, solutia care va fi data va arata ca "s-a facut dreptate". Intrebat ce mesaj i-ar putea fi transmis victimei, Robert Cazanciuc a spus ca i se poate transmite "compasiune" fata de situatia in care aceasta se afla.

"Nu stiu daca noi trebuie sa ii transmitem neaparat ceva fetei. Cu siguranta putem transmite (fetei violate — n.r.) compasiune pentru situatia in care s-a aflat, dar, vorbind de vinovatii, cred ca trebuie sa asteptam finalizarea unui proces", a mai declarat Cazanciuc.


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...