Jean-Claude Juncker spune că ''ar fi fost bine pentru Marea Britanie'' ca el să fie prim ministru

Jean-Claude Juncker spune că ''ar fi fost bine pentru Marea Britanie'' ca el să fie prim ministru

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a afirmat - în glumă - că ar fi fost bine pentru Marea Britanie ca el să fi fost prim ministru, relatează vineri Press Association (PA).

La sosirea sa la reuniunea informală de la Bruxelles la care se va discuta în principal despre bugetul Uniunii Europene după ieşirea Marii Britanii din blocul comunitar, Jean-Claude Juncker a ţinut să precizeze că premierul britanic Theresa May nu l-a informat în legătură cu rezultatele reuniunii de joi a "cabinetului de război" britanic, consacrată pregătirii următoarei faze a negocierilor de ieşire.

Juncker a adăugat apoi: "Nu sunt premierul britanic. Ar fi fost bine pentru Marea Britanie, dar nu sunt".

Jean-Claude Juncker şi-a dobândit reputaţia de "oaie neagră" a susţinătorilor Brexit, iar fostul premier David Cameron a încercat, fără succes, să oprească numirea sa ca preşedinte al Comisiei Europene, în 2014, aminteşte PA.

Subiectul controversat al modalităţii de desemnare a succesorului lui Jean-Claude Juncker la preşedinţia Comisiei Europene se află de asemenea pe agenda reuniunii de vineri de la Bruxelles. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Atamanul și-a părăsit calul și nevasta pentru aventură, dar s-a întors acasă corect”

2 Cruzime fără margini a comandanților ruși

3 Peste 100 de soldaţi ai Gărzii Naționale a Rusiei, armata privată a lui Vladimir Putin, concediați după ce au refuzat să lupte ăn Ucraina!

4 Alertă în lumea interlopă! Se pregătește răzbunarea morții lui Emi Pian, șeful clanului Duduienilor?

5 Ursul-fantomă din Iași „rupe internetul”