Jennifer Aniston: „O întreagă generație de copii consideră «Friends» ofensator. În trecut puteai să glumești”

Jennifer Aniston: „O întreagă generație de copii consideră «Friends» ofensator. În trecut puteai să glumești”

Actorul a declarat pentru Variety că munca în comedie a devenit din ce în ce mai dificilă, întrucât comedianții " „nu le mai este permis” să „faci mișto de viață”.

Serialul „Friends” a fost un fenomen global

"O întreagă generație de copii" consideră acum "Friends" ofensator, a declarat Jennifer Aniston, actrița care și-a făcut un nume în serialul de succes din anii '90.

Vorbind pentru Variety, Aniston a spus că munca în comedie a devenit din ce în ce mai dificilă, deoarece comedianților "nu li se mai permite" să "facă haz de necaz".

"Acum este un pic mai complicat, pentru că trebuie să fii foarte atent, ceea ce face să fie foarte greu pentru comedianți, pentru că frumusețea comediei este că facem mișto de noi înșine, facem mișto de viață", a spus Aniston.

"În trecut puteai să glumești despre un bigot și să râzi - asta era isteric. Și era vorba de a educa oamenii cu privire la cât de ridicoli sunt oamenii. Iar acum nu avem voie să facem asta".

O comedie despre viețile a șase tineri newyorkezi, trei bărbați și trei femei, Friends a fost difuzată pe NBC între 1994 și 2004. A făcut vedete din distribuția sa și a rămas extrem de populară, dar Aniston a spus că au fost în joc noi sensibilități descoperite.

"Există o întreagă generație de oameni, copii, care acum se întorc la episoadele din Friends și le găsesc ofensatoare", a spus ea.

"Au fost lucruri care nu au fost niciodată intenționate și altele... ei bine, ar fi trebuit să ne gândim bine... dar nu cred că a existat o sensibilitate ca acum".

Aniston nu este singura dintre comedianți sau actori comici care sugerează că progresismul și sensibilitatea au devenit factori de descurajare a creativității. Comedianți precum Chris Rock și Dave Chappelle au reclamat recent "cultura woke" pentru că, spun ei, limitează ce glume sunt tolerabile. La rândul lor, amândoi au fost invocați pentru glume ofensatoare și pentru seturi care contestă "wokeness".

Unii telespectatori au criticat Friends pentru lipsa de diversitate. Toate personajele principale sunt albe, iar în serial au apărut rareori persoane de culoare. Alții au remarcat glumele văzute acum ca fiind homofobe sau transfobe.

Un co-creator al serialului și-a exprimat vinovăția pentru lipsa de diversitate a acestuia.

"Admiterea și acceptarea vinovăției nu este ușoară", a declarat Marta Kauffman pentru Los Angeles Times. "Este dureros să te privești în oglindă. Mi-e rușine că nu am știut mai bine acum 25 de ani".

Kauffman a declarat că a donat 4 milioane de dolari pentru a crea un program de catedră la Universitatea Brandeis, pentru a "sprijini un cercetător distins cu o concentrare în studiul popoarelor și culturilor din Africa și diaspora africană".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…