Jigodia Națională cere în instanţă anularea ordinului privind retragerea titlului de doctor

Jigodia Națională cere în instanţă anularea ordinului privind retragerea titlului de doctor

UPDATE/Judecarea cererii Jigodiei Naționale de suspendare a ordinului de retragere a titlului de doctor, amânată de Curtea de Apel Bucureşti pentru 21 octombrie.
Curtea de Apel Bucureşti a amânat, vineri, pentru 21 octombrie cererea Jigodiei Naționale de suspendare a ordinului ministrului Educaţiei prin care i-a fost retras titlul de doctor, după ce avocaţii fostului premier au depus la instanţă un document în care este invocat un alt temei juridic pentru această solicitare, iar reprezentantul Ministerul Educaţiei a cerut un nou termen de judecată pentru a avea timp să studieze noile acte.

La Curtea de Apel a fost înregistrată şi cererea de anulare a ordinului ministrului Educaţiei prin care lui Ponta i-a fost retras titlul de doctor, pentru care urmează să fie stabilită data judecării, într-un alt complet.

Avocaţii lui Victor Ponta au solicitat suspendarea aplicării ordinului de ministru până la soluţionarea definitivă a cererii de anulare a deciziei de retragere a titlului de doctor şi au depus la dosar noi acte în care este invocat un alt temei juridic pe care se întemeiază cererea fostului premier.

Reprezentantul Ministerului Educaţiei a solicitat instanţei să amâne judecarea cererii de suspendare a ordinului de ministru, pentru ca instituţia să poată studia noile documente depuse de avocaţii lui Ponta.

Cererea a fost admisă de instanţă, care a stabilit următorul termen în 21 octombrie.

Solicitarea de suspendare a ordinului de ministru prin care lui Victor Ponta i-a fost retras titlul de doctor a fost depusă în 23 august la Curtea de Apel Bucureşti, iar în 6 octombrie a fost înregistrată, tot la CAB, cererea de anulare a ordinului ministrului Educaţiei.

Știrea inițială

Apărătorii Jigodiei Naționale au depus joi la Curtea de Apel Bucureşti o solicitare de anulare a ordinului ministrului Educaţiei privind retragerea titlului de doctor, a precizat, vineri, avocata Jigodiei pentru agenţia de presă MEDIAFAX.

La Curtea de Apel Bucureşti s-a judecat vineri un nou termen în procesul în care fostul premier al României. Jigodia Națională a cerut suspendarea ordinului ministrului Educaţiei privind teza sa de doctorat. Avocaţii Penalului au depus o cerere modificatoare a actului de chemare în judecată, instanţa acordând un nou termen pentru ca reprezentanţii Ministerului Educaţiei să studieze documentele. Discuţiile pe suspendarea efectelor ordinului de ministru vor fi reluate pe 12 octombrie.

Avocata Jigodiei a precizat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, că joi a fost depusă, la Curtea de Apel Bucureşti, şi o solicitare de anulare a ordinului ministrului Educaţiei privind retragerea titlului de doctor.

La începutul lunii septembrie, Baroul Bucureşti a amânat luarea unei decizii privind excluderea lui Victor Ponta până când instanţa va decide daca ordinul dat de ministrul Educaţiei privind retragerea titlului de doctor rămâne sau nu valabil. 

"Analizând sesizarea doamnei avocat Monica Macovei cu privire la cererea de excludere a domnului Victor Ponta din Baroul Bucureşti, ţinând cont de faptul că a fost depusă o dovadă că a fost formulată o plângere împotriva ordinului ministrului Educatţei Naţionale prin care a fost retras titlul de doctor, în unanimitate, consiliul Baroului Bucureşti a decis să suspende soluţionarea cererii de excludere până când vom şti ce anume va decide ministrul Educaţiei Naţionale, ministerul, cu privire la plângerea formulată de domnul avocat Victor Ponta. Am apreciat că e o soluţie înţeleaptă, pentru a nu creea o insecuritate în raporturile juridice. O eventuală revocare a ordinului prin care a fost retras titlul de doctor ar avea consecinţe implicite indirecte cu privire la decizia pe care noi am fi luat-o", declara, pe 13 septembrie, Ion Dragne, decanul Baroului Bucureşti.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a fost posibil? / BBC a venit în România și a descoperit chestii incredibile despre frații Tate

2 Alexandra Stan, din nou aproape goală

3 Duelul eclerurilor. Jamila pierde și a doua fază a procesului cu Laura Laurențiu

4 Foarte interesante amănunte...

5 Noua Eră. Primul pas, de acomodare, a fost făcut...