Jill Biden, întâlnire cu preşedintele Iohannis şi soţia sa, Carmen

Jill Biden, întâlnire cu preşedintele Iohannis şi soţia sa, Carmen

Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Jill Biden, s-a întâlnit, sâmbătă, cu preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen.

Jill Biden şi Carmen Iohannis vor vizita o şcoală publică din Bucureşti, unde vor fi prezenţi copiii români şi ucraineni, precum şi mame ucrainene.

Prima Doamnă a SUA a ajuns în România vineri . La Baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu, ea s-a întâlnit cu militarii americani şi ai NATO.

Vizita în România este parte a unei deplasări de patru zile pe care Prima Doamnă a SUA o efectuează în ţara noastră şi Slovacia pentru a sublinia angajamentul Statelor Unite pentru refugiaţii ucraineni.

Soţia preşedintelui SUA a scris pe Twitter că scopul călătoriei sale în cele două state este de "a petrece Ziua Mamei cu mame şi copii ucraineni care au fost forţaţi să îşi părăsească locuinţele din cauza războiului lui Putin".



"De asemenea, voi vizita trupele americane şi voi exprima recunoştinţă pentru eforturile de ajutorare a ţărilor vecine şi a lucrătorilor umanitari", a adăugat Jill Biden. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…