Jinping i-a bătut obrazul lui Trudeau: Tot ce am discutat a ajuns în presă VIDEO

Jinping i-a bătut obrazul lui Trudeau: Tot ce am discutat a ajuns în presă VIDEO

Preşedintele chinez Xi Jinping i-a reproşat miercuri premierului canadian Justin Trudeau gestul acestuia de a nu păstra confidenţialitatea asupra unei întrevederi bilaterale pe care ei au avut-o la summitul G20 desfăşurat pe insula indoneziană Bali, conform Agerpres .

Întrevederea între Xi şi Trudeau a fost prima lor discuţie în ultimii 3 ani FOTO EPA-EFE

''Tot ceea ce noi am discutat ieri a fost scurs către presă, ceea ce nu este corect. Şi nu în acel mod s-a desfăşurat conversaţia'', i-a spus Xi lui Trudeau când s-a intersectat ulterior cu acesta în timpul summitului, conform înregistrării video surprinse de un jurnalist al postului canadian CTV. ''Dacă există sinceritate, vom avea o atitudine de respect reciproc în desfăşurarea dialogului. Altfel, nu este uşor de spus care va fi rezultatul'', a adăugat preşedintele chinez.''

În Canada, noi credem în dialogul liber, deschis şi sincer'', i-a replicat Justin Trudeau. ''Voi continua să caut să lucrăm constructiv împreună, dar vor fi lucruri asupra cărora nu vom fi de acord'', a continuat el.

Aparent iritat, Xi i-a răspuns: ''hai să creăm condiţiile!'', iar apoi i-a întins mâna lui Trudeau, afişând o atitudine prietenească, şi a plecat mai departe.

Întrevederea între Xi şi Trudeau la summitul G20 a fost prima lor discuţie în ultimii trei ani şi nu a avut statutul de întâlnire oficială. Potrivit presei, Trudeau a acuzat cu acest prilej ''ingerinţele'' Chinei în afacerile interne ale Canadei.

Conform postului Global News, o ''reţea clandestină'' de candidaţi la alegerile federale canadiene şi de agenţi chinezi care lucrau pentru campania acestora a fost finanţată de către China.

Relaţiile dintre Canada şi China sunt tensionate. În urma arestării de către Canada în anul 2018, la cererea SUA, a managerului financiar al companiei Huawei, Meng Wanzhou, China a arestat doi cetăţeni canadieni acuzaţi de spionaj. Wanzhou a fost eliberat în anul 2021, în schimbul celor doi canadieni.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu