JO 2016 - Atletism: A noua medalie de aur pentru Usain Bolt, la ștafetă 4x100 m

JO 2016 - Atletism: A noua medalie de aur pentru Usain Bolt, la ștafetă 4x100 m

Usain Bolt, marea vedetă a atletismului mondial, a cucerit cea de-a noua medalie olimpică de aur din cariera sa și a treia la actuala ediție a JO, după ce a reușit să se impună alături de ștafeta Jamaicăi în finala probei de 4x100 m, desfășurat vineri seara la Rio de Janeiro.

Aflat în ultimul schimb, după Asafa Powell, Yohan Blake și Nickel Ashmeade, "Fulgerul" Bolt s-a dovedit decisiv în această cursă, ajutându-i pe jamaicani să câștige, cu timpul de 37sec.27/100, în fața surprinzătoarei ștafete a Japoniei, care a cucerit argintul, cu un nou record al Asiei: 37sec.60/100. Pe treapta a treia a podiumului au urcat reprezentanții Canadei, cronometrați în 37sec.64/100.

De menționat că echipa Statelor Unite, una dintre pretendentele la medalii, a fost descalificată din cauza unei greșeli la primul schimb de ștafetă, între Mike Rogers și Justin Gatlin, după ce reușise să încheie cursa pe locul al treilea.

Grație acestui nou succes înregistrat la JO 2016, după cele de la 100 m și 200 m, Usain Bolt a devenit al treilea atlet din istorie cu 9 titluri olimpice în palmares, după finlandezul Paavo Nurmi și americanul Carl Lewis.

Jamaicanul riscă să partidă, însă, una dintre medalii, după ce unul dintre coechipierii săi, Nesta Carter, a fost depistat pozitiv cu ocazia reanalizării eșantioanelor recoltate cu ocazia ștafetei de 4x100 m de la JO 2008.

1. Jamaica (Asafa Powell, Yohan Blake, Nickel Ashmeade, Usain Bolt) 37,27
2. Japonia (Ryota Yamagata, Shota Iizuka, Yoshihide Kiryu, Aska Cambridge) 37,60
3. Canada (Akeem Haynes, Aaron Brown, Brendon Rodney, Andre De Grasse) 37,64
4. China 37,90
5. Marea Britanie 37,98
6. Bazilia 38,41
7. Trinidad-Tobago — descalificată
8. Statele Unite — descalificată

AGERPRES (editor: Mihai Dragomir, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Era ciufulit și nearanjat, m-a luat în brațe, mă mângâia și mă pupa” / Dezvăluirile fără perdea ale amantei lui Ludovic Orban

2 Cântărețul Mircea Rusu a fost încarcerat / El este autorul hitului „Omul bun și pomul copt”

3 Foarte interesant! / De ce a venit șeful KazMunaiGaz, patronul Rompetrol, în România

4 Citiți, oameni buni! / Ambasada SUA din Rusia a făcut public un scurt inventar al armelor și echipamentelor trimise de americani în URSS în timpul celui…

5 Ceceni conduși de nepotul lui Kadîrov au violat o propagandistă rusă