JO 2016 - Tenis: Mergea și Tecău, calificați în semifinalele probei masculine de dublu la Rio

JO 2016 - Tenis: Mergea și Tecău, calificați în semifinalele probei masculine de dublu la Rio

Perechea alcătuită din tenismenii români Florin Mergea și Horia Tecău s-a calificat în semifinalele probei masculine de dublu la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, marți, după o victorie cu 6-4, 5-7, 6-2 cu brazilienii Marcelo Melo/Bruno Soares.

Mergea și Tecău, capi de serie numărul cinci, s-au impus după o oră și 50 de minute în fața favoriților numărul trei, susținuți frenetic de public, chiar și dincolo de limita sportivității.

Meciul a fost unul foarte echilibrat, chiar și în setul decisiv, adjudecat cu 6-2 de tricolori. În primul set, Mergea și Tecău au reușit break-ul devreme și apoi și-au conservat avantajul, câștigând cu 6-4. În setul al doilea, cele două perechi au mers cap la cap până la 5-5, când brazilienii și-au făcut serviciul și au avut 6-5, iar ai noștri nu au rezistat presiunii pe serviciul lui Mergea, pierzând setul după o eroare neforțată a lui Tecău. Gazdele au început cu dreptul setul decisiv, câștigând primul ghem. Românii au luat apoi jocul pe cont propriu și au luat cinci ghemuri la rând (5-1). Melo și Soares au redus din handicap (5-2) și au salvat apoi trei mingi de meci, dar nu au mai reușit acest lucru și cu a patra, transformată de Tecău.

Românii au avut 7 ași în acest meci, față de 6 ai brazilienilor, 17 mingi direct câștigătoare (13 pentru învinși).La meci au asistat, printre alții, fostul tenisman brazilian Gustavo Kuerten, triplu câștigător la Roland Garros, dar și întreaga echipă de tenis a României (Mon

ica Niculescu, Irina Begu, Andreea Mitu, Raluca Olaru, Andre Pavel, etc) și gimnasta Cătălina Ponor, calificată în finala de la bârnă.

În semifinale, Mergea și Tecău vor juca împotriva americanilor Steve Johnson/Jack Sock, victorioși cu 6-4, 6-2 în fașa spaniolilor Roberto Bautista Agut/David Ferrer. Semifinala va avea loc miercuri, vineri fiind programate finala și meciul pentru medalia de bronz.

Jack Sock ocupă locul 24 în ierarhia mondială de dublu, iar Steve Johnson se află pe 43.

Miercuri vor avea loc și meciurile din primul tur la dublu mixt, Irina Begu/Horia Tecău — Agnieszka Radwanska/Lukasz Kubot (Polonia) și Monica Niculescu/Florin Mergea — Carla Suarez Navarro/David Ferrer (Spania).

Calificarea perechii Mergea/Tecău în semifinalele probei de dublu înseamnă, totodată, și cea mai bună performanță a sportului românesc la Rio, după locul 5 ocupat de Corina Căprioriu la judo (cat. 57 kg).

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”