JO 2016: Clasamentul final pe medalii - SUA, pe primul loc; România, locul 47

JO 2016: Clasamentul final pe medalii - SUA, pe primul loc; România, locul 47

Delegația Statelor Unite a ocupat detașat primul loc în clasamentul final pe medalii la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în timp ce România a terminat pe locul 47.

Cu cinci medalii cucerite la Rio, aurul echipei feminine de spadă, argintul obținut de tenismenii Florin Mergea și Horia Tecău la dublu masculin, bronzul luat de Gabriel Sîncrăian la haltere (cat. 85 kg), cel cucerit de canotoarele de la 8+1 (Roxana Cogianu, Ioana Strungaru, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereș, Laura Oprea, Adelina Boguș, Andreea Boghian și Daniela Druncea) și Albert Saritov (lupte libere, cat. 97 kg), România a avut cea mai slabă clasare în clasamentul pe națiuni la Jocurile Olimpice după al doilea război mondial.

Trendul descendent al sportului românesc se menține după locul 14 la Atena, 17 la Beijing și 27 la Londra. Cea mai bună clasare a României la o ediție a Jocurilor Olimpice a fost în 1984, la Los Angeles, locul al doilea, urmată de un loc 5 la Montreal, în 1976, și locul 6 la Moscova, în 1980.

Team USA are terminat cu 46 de medalii de aur, 37 de argint, 38 de bronz, fiind urmată de Marea Britanie (27-23-17) și China (26-18-26) etc.

Nu mai puțin de 87 de țări au cucerit măcar o medalie la Jocurile de la Rio.

Clasament final pe medalii:
AGERPRES (autor: Mihai Țenea, editor: Vlad Constantinescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”