JO 2016: Doi morți lângă Maracana și Bulevardul Olimpic, în ziua deschiderii Jocurilor

JO 2016: Doi morți lângă Maracana și Bulevardul Olimpic, în ziua deschiderii Jocurilor

Două persoane au fost ucise în apropierea stadionului Maracana și a Bulevardului Olimpic din Rio de Janeiro, vineri, în ziua ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice, a indicat poliția, citată de AFP.

Un agresor a fost ucis de un membru al poliției militare, vineri seară, pe o stradă din preajma arenei mitice pe care a fost aprins vasul olimpic, a indicat poliția într-un comunicat sâmbătă. Potrivit primelor informații, bărbatul, care încerca să comită un furt, a fost împușcat mortal de un membru al poliției militare, dintr-un alt stat regional, ce lucrează pentru securitatea Jocurilor.

Câteva ore mai înainte, o arhitectă la volanul mașinii sale, pe una din principalele căi de acces către Bulevardul Olimpic, o arteră din zona portuară a Rio, în întregime renovată pentru JO, a fost ucisă cu un glonț în cap, cu ocazia unui jaf armat.

Joi, într-un incident încă puțin explicat, un alt brazilian, un avocat de 60 de ani, adept al jiu-jitsu, care conducea un BMW blindat în cartierul Parcului Olimpic, și-a ucis agresorul. Avocatul s-a identificat ca vice-consul al Rusiei la Rio, ceea ce consulatul rus a dezmințit rapid.

AFP relatează că un glonț a traversat sâmbătă peretele de plastic al centrului de presă pentru probele de echitație din cadrul Jocurilor de la Rio, fără a răni pe nimeni.

Glonțul, de calibru mic, a fost recuperat de organizatori, care, solicitați de ziariști, nu au comentat incidentul.

Centrul de presă este situat într-o zonă militară.

AFP transmite de asemenea că o explozie a fost auzită în apropierea liniei de sosire a probei de ciclism pe șosea, cu mai bine de două ore înainte de finalul cursei, în apropierea plajei Copacabana.

Un camion al poliției, specializat în neutralizarea pachetelor suspecte, a fost văzut la fața locului. În rândul spectatorilor nu a fost înregistrată agitație.

Un uriaș dispozitiv de securitate de 85.000 de polițiști și militari a fost mobilizat pentru asigurarea securității celor 10.500 de sportivi și 500.000 de vizitatori străini așteptați la Rio pentru JO, care s-au deschis oficial vineri seară pe Maracana și se vor încheia pe 21 august.

Primul oraș din America de Sud care organizează Jocurile Olimpice, Rio de Janeiro este confruntat cu o insecuritate cronică, alimentată de traficul de stupefiante și mizeria în care trăiește o mare parte a populației.

AGERPRES (editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...