JO 2016: Maria Șarapova, în selecționata olimpică rusă, în ciuda suspendării sale pentru dopaj

JO 2016: Maria Șarapova, în selecționata olimpică rusă, în ciuda suspendării sale pentru dopaj

Maria Șarapova a fost integrată în selecționata olimpică rusă de tenis, a anunțat joi Federația sa, deși fosta jucătoare nr. 1 mondial este suspendată provizoriu pentru dopaj după ce a fost depistată pozitiv la meldonium.

''Până la sfârșitul săptămânii, problema participării Mariei Șarapova la Jocurile Olimpice urmează să fie rezolvată. Noi am înscris-o în selecționata noastră olimpică'', a declarat Șamil Tarpișev, președintele Federației ruse de tenis.

Șarapova, medaliată cu argint la JO de la Londra în 2012, a fost suspendată provizoriu în luna martie de către Federația internațională de tenis (ITF) după ce a recunoscut că a utilizat meldonium după 1 ianuarie 2016, data intrării în vigoare a interdicției acestui medicament.

Numeroși sportivi ruși au fost depistați pozitiv la meldonium în ultimele luni, însă Agenția mondială antidoping (AMA) a anunțat în aprilie că sportivii controlați vor putea scăpa de suspendare, deoarece este imposibil de știut cât timp rămâne substanța în organism.

Tuturor sportivilor ruși găsiți pozitiv la meldonium, cu excepția Maria Șarapova, le-au fost ridicate suspendările.

Rusia dorește să trimită cele mai bune patru jucătoare de tenis ale sale la Jocurile Olimpice de la Rio (5-21 august). În ultimul clasament WTA, cele mai bune rusoaice sunt, în afara Șarapovei, Svetlana Kuznețova, Anastasia Pavliucenkova și Ekaterina Makarova.

AGERPRES (autor: Teodora Oprea, editor: Adrian Drăguț, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...