JO 2020 - Atletism: Bianca Ghelber, calificată în finala probei de aruncare a ciocanului (GALERIE FOTO)

JO 2020 - Atletism: Bianca Ghelber, calificată în finala probei de aruncare a ciocanului (GALERIE FOTO)

Atleta română Bianca Florentina Ghelber s-a calificat, duminică, în finala probei feminine de aruncare a ciocanului la Jocurile Olimpice de la Tokyo, cu performanţa de 71,72 metri.

Ghelber a fost a 11-a la general, după ce a terminat pe şapte în Grupa A.

 


Foto: (c) Dylan Martinez/REUTERS


Poloneza Anita Wlodarcyk, dublă campioană olimpică (2012, 2016), a reuşit cea mai bună performanţă din concurs, 76,99 metri.

Finala de 12 e programată în ziua de 3 august.

Ambele reprezentante ale României la săritura în lungime, Alina Rotaru-Kottmann şi Florentina Costina Iuşco, au ratat calificarea în finală.

Rotaru (6,51 m) a fost a 10-a în Grupa A de calificare, iar Iuşco (6,36 m) a 9-a în Grupa B, ele terminând pe 17, respectiv 20 la general, departe de primele 12 clasate.

Alina Rotaru a participat şi la JO de la Rio, dar nici atunci nu a reuşit calificarea în finală.

 

Foto: (c) Dylan Martinez/REUTERS

România participă cu 10 atleţi la JO de la Tokyo, Florentina Costina Iuşco, Alina Rotaru (ambele la săritura în lungime), Claudia Mihaela Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălţime), Alin Alexandru Firfirică (aruncarea discului), Marius Iulian Cocioran (50 km marş), Rareş Andrei Toader (aruncarea greutăţii), Bianca Florentina Ghelber (aruncarea ciocanului), Andrea Miklos (400 m), Mihăiţă Alexandru Novac (aruncarea suliţei), dar Iuşco, Rotaru şi Firfirică au părăsit competiţia.

Atletismul românesc nu a mai obţinut o medalie la Jocurile Olimpice din 2008, când Constantina Diţă a câştigat aurul în proba de maraton la JO de la Beijing. Bilanţul olimpic al atletismului este de 11 medalii de aur, 14 de argint şi 10 de bronz.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu) 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dizarmonic. Fals. Crud. Inadaptat / Un psiholog calcă pe cutume și-l „diagnostichează” pe Iohannis

2 Așa o fi?

3 Ea e madam Ciolacu. Poate cea mai de succes covrigăreasă din Buzău...

4 Jocuri de putere între taberele marionetelor din PSD

5 De citit...