JO 2020 - Canotaj: Elisabeta Lipă - Cel mai mult m-au durut rezultatele de la categorie uşoară şi 8+1

JO 2020 - Canotaj: Elisabeta Lipă - Cel mai mult m-au durut rezultatele de la categorie uşoară şi 8+1

Trimisul special al AGERPRES, Teodor Ciobanu, transmite: Preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, a apreciat ca ''excelent'' bilanţul de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, o medalie de aur şi două de argint, dar a regretat cel mai tare că bărcile de dublu vâsle categorie uşoară şi 8+1 nu au urcat pe podium.

''Cel mai mult şi cel mai mult m-a durut, în egală măsură, dublu vâsle categorie uşoară , pentru că nu meritau acest rezultat, şi barca de 8+1 . Dar tot răul spre bine. Să îşi bage picioarele în apă rece şi să vadă unde au greşit. Pentru că au greşit. Nu aveau voie, nu poţi să scoţi record mondial şi olimpic cu două zile în urmă şi să faci o cursă cum a făcut azi 8+1. Dacă azi, era timpul sub recordul lor, ziceam da, jos pălăria. Mai mult de atâta nu se putea. Dar a fost un timp normal, cu o vreme de vânt ajutător, era totul în favoarea lor. Au fost depăşite de situaţie. Nu au ştiut să-şi construiască această finală pe măsura valorii lor. Pentru că avem opt fete extrem de valoroase. La fel şi la dublu vâsle categorie uşoară. Nu înţeleg, şi sunt foarte sinceră, cum ai ieşit o dată campioană mondială, ai ieşit a doua oară campioană mondială, eşti mereu în clasament la antrenamente pe primul loc. Nu înţeleg ce caută pe locul şase, chiar nu înţeleg'', a declarat Elisabeta Lipă după ultima finală a României în concursul de canotaj.

Lipă, cvintuplă campioană olimpică, a găsit o primă explicaţie pentru eşecul celor două echipaje: ''Una e când îţi alunecă barca, ai dat totul şi ai trecut primul linia de sosire, şi alta e când te-ai zbătut într-o finală, ai obosit, ai dat totul şi ai venit ultimul. Azi am văzut un 'opt' care nu a avut alunecare, un opt care a avut dorinţă, dar nu s-a pus problema că nu a avut putinţă. A avut putinţă, dar barca aia a mers înfrânată. Acelaşi lucru l-am văzut şi la categorie uşoară. Nu am văzut o lovitură din aia aerisită, pentru că atunci când barca îţi fuge, nu simţi că tragi''.

Echipajele de dublu vâsle feminin categorie uşoară şi 8+1 fete s-au clasat doar pe locul şase în finale, deşi se numărau printre favorite la medaliile olimpice.

În concursul olimpic de canotaj, care s-a încheiat vineri la Sea Forest Waterway, România a obţinut trei medalii: una de aur (dublu vâsle feminin - Ancuţa Bondar, Simona Radiş) şi două de argint (Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari - patru rame masculin, respectiv Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosă - dublu rame masculin). AGERPRES/(editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)

*** Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale