JO 2020 - Gimnastică artistică: Americanca Simone Biles, accidentată, a fost înlocuită din finala pe echipe

JO 2020 - Gimnastică artistică: Americanca Simone Biles, accidentată, a fost înlocuită din finala pe echipe

Americanca Simone Biles, accidentată, a fost înlocuită marţi din finala pe echipe din cadrul concursului de gimnastică artistică de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, şi este incertă pentru restul competiţiei, a indicat marţi pentru AFP Federaţia americană de gimnastică.

"Simone s-a retras din finala pe echipe pentru motive medicale. Vor fi efectuate zilnic examene pentru a stabili dacă ea poate primi avizul medical pentru competiţiile următoare", a indicat Federaţia americană într-un e-mail, fără a oferi mai multe amănunte despre starea de sănătate a marii vedete a gimnasticii.

Biles a fost înlocuită după o evoluţie neaşteptat de slabă la sărituri, pentru care a primit doar 13,766 puncte. Sportiva de patru ori campioană olimpică la Rio a părăsit pentru scurt timp sala, apoi a revenit alături de coechipierele sale, de data aceasta cu statutul de rezervă.

Ea nu a părut accidentată şi a vorbit îndelung cu antrenorii săi.

Federaţia internaţională de gimnastică (FIG) a confirmat că Biles este rezervă în concursul pe echipe.

Duminică, în calificări, americanca a fost neobişnuit de nesigură şi a comis mai multe greşeli. Ea a reuşit totuşi să se califice în toate cele şase finale din programul JO.

La câteva ore după aceste calificări, ea a publicat pe Instagram un mesaj îngrijorător pentru fanii săi: "Mi se pare uneori că port pe umeri greutatea lumii.".

Biles, care are cinci medalii olimpice şi 19 titluri mondiale în palmares, putea viza încă şase titluri olimpice în capitala Japoniei, ceea ce i-ar fi permis să depăşească recordul deţinut în gimnastică de sovietica Larisa Latînina cu nouă titluri olimpice.
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria