JO 2020 - Tenis: Croaţii Nikola Mektic şi Mate Pavic, aur la dublu

JO 2020 - Tenis: Croaţii Nikola Mektic şi Mate Pavic, aur la dublu

Croaţii Nikola Mektic şi Mate Pavic, liderii mondiali, au obţinut vineri medalia de aur în proba de dublu a turneului masculin de tenis de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce i-au învins în finală pe compatrioţii lor Marin Cilic, Ivan Dodig, 6-4, 3-6, 10-6.


Foto: (c) RUNGROJ YONGRIT/EPA


La Rio, în 2016, aurul a fost obţinut de spaniolii Rafael Nadal şi Marc Lopez, după o finală cu românii Horia Tecău/Florin Mergea.

Croaţia nu mai cucerise o medalie la JO la dublu de 17 ani, când perechea Ivan Ljubicic-Mario Ancic a luat dublul la Atena, notează AFP. Mate Pavic a câştigat în cariera sa 25 de turnee la dublu, dintre care trei de Mare Şlem. Împreună cu Nikola Mektic, el şi-a trecut în palmares opt turnee în acest an, printre care cel de la Wimbledon.

Foto: (c) RUNGROJ YONGRIT/EPA


După cum s-a anunţat, la Tokyo medalia de bronz în această probă a fost obţinută de perechea neozeelandeză compusă din Marcus Daniell şi Michael Venus, care a învins în două seturi, 7-6 (7/3), 6-2, cuplul american Austin Krajicek/Tennys Sandgren. AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguţ, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia