JO 2020 - Tenis: Croaţii Nikola Mektic şi Mate Pavic, aur la dublu

JO 2020 - Tenis: Croaţii Nikola Mektic şi Mate Pavic, aur la dublu

Croaţii Nikola Mektic şi Mate Pavic, liderii mondiali, au obţinut vineri medalia de aur în proba de dublu a turneului masculin de tenis de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce i-au învins în finală pe compatrioţii lor Marin Cilic, Ivan Dodig, 6-4, 3-6, 10-6.

 


Foto: (c) RUNGROJ YONGRIT/EPA


La Rio, în 2016, aurul a fost obţinut de spaniolii Rafael Nadal şi Marc Lopez, după o finală cu românii Horia Tecău/Florin Mergea.

Croaţia nu mai cucerise o medalie la JO la dublu de 17 ani, când perechea Ivan Ljubicic-Mario Ancic a luat dublul la Atena, notează AFP. Mate Pavic a câştigat în cariera sa 25 de turnee la dublu, dintre care trei de Mare Şlem. Împreună cu Nikola Mektic, el şi-a trecut în palmares opt turnee în acest an, printre care cel de la Wimbledon.

 

Foto: (c) RUNGROJ YONGRIT/EPA


După cum s-a anunţat, la Tokyo medalia de bronz în această probă a fost obţinută de perechea neozeelandeză compusă din Marcus Daniell şi Michael Venus, care a învins în două seturi, 7-6 (7/3), 6-2, cuplul american Austin Krajicek/Tennys Sandgren. AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguţ, editor online: Ada Vîlceanu) 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Urlă Orban că i-au luat „dușmanii” partidul? Nu, știe că dosarele de la DNA ale Camarilei vor ieși pe piață cu…

2 Un nou cal troian al Rusiei? / Dezvăluiri despre cel care ar putea produce marele șoc în Europa câștigând președ…

3 Așa e! Aceste două cocini ar trebui închise! Iar imbecilii care i-au intoxicat pe români detestați public

4 O imbecilă! / „Dacă mori, o faci pentru tine, pentru sănătatea ta, nu pentru alţii”

5 Așa o fi?