JO 2020 - Tenis: Mihaela Buzărnescu, victorioasă în primul meci la Jocurile Olimpice

JO 2020 - Tenis: Mihaela Buzărnescu, victorioasă în primul meci la Jocurile Olimpice

Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu a învins-o pe americanca Alison Riske, cu 6-7 (0), 7-5, 6-4, sâmbătă, în prima rundă a probei de simplu din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Buzărnescu (33 ani, 168 WTA), calificată in extremis la Jocurile Olimpice în urma retragerii multor jucătoare, a reuşit să obţină victoria la capătul unui meci foarte disputat, care a durat aproape trei ore (2 h 53 min).

Buzărnescu, o debutantă la Jocuriel Olimpice, a condus cu 3-1 în primul set, dar a fost egalată, 3-3, iar cele două jucătoare au mers cap la cap, însă în tiebreak românca nu a luat niciun punct. Cele două au mers cu serviciul în actul secund până la 5-5, când Mihaela a reuşit un break care s-a dovedit a fi decisiv (7-5). În decisiv, Buzărnescu a început foarte bine, a avut 2-0, Riske e egalat, 2-2, dar Mihaela a făcut un nou break, iar acesta a făcut diferenţa în cele din urmă (6-4).

Cele două jucătoare s-au înfruntat până acum o singură dată, în 2018, la Hobart, când Buzărnescu a dispus de Riske (31 ani, 36 WTA) cu 7-6 (5), 6-1, în sferturile de finală.

Buzărnescu va avea un meci mult mai dificil în turul al doilea, urmând să o înfrunte pe cehoaica Marketa Vondrousova (22 ani, 41 WTA), care a dispus de olandeza Kiki Bertens, cu 6-4, 3-6, 6-4.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”