JO 2020: Contacţii unui caz pozitiv de Covid-19 se vor putea antrena (CIO)

JO 2020: Contacţii unui caz pozitiv de Covid-19 se vor putea antrena (CIO)

"Contacţii apropiaţi" ai unui caz pozitiv de Covid-19, cum este cazul echipei sud-africane de fotbal, la Jocurile Olimpice de la Tokyo trebuie ţinuţi în izolare, dar în acelaşi pot continua să se antreneze, a explicat, luni, Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), citat de AFP.

Cu patru zile înainte de deschiderea Jocurilor (23 iulie-8 august), CIO şi organizatorii sunt confruntaţi cu o provocare inedită: gestionarea securităţii sanitare la acest eveniment polisportiv planetar, într-o Japonia cu o mică incidenţă a vaccinării şi cu temeri legate de contaminare, dar cu menţinerea echităţii sportive.

Ori, dacă izolarea participanţilor testaţi pozitiv la coronavirus nu generează nicio dezbatere, după exemplul fotbaliştilor sud-africani, tratamentul aplicat acestor "cazuri contact" este mai delicat.

Luni, în bilanţul lor cotidian de cazuri Covid-19, organizatorii au relevat că "21 de persoane" erau considerate drept "contacţi apropiaţi" ai celor trei membri al delegaţiei sud-africane, foarte probabil coechipieri de-ai lor.

"Obiectivul este de a crea condiţiile" pentru ca aceşti sportivi, cu câteva zile înainte de intrarea în competiţie, "să poată face minimum din necesar pentru a se pregăti", a explicat Pierre Ducrey, director adjunct al Jocurilor în cadrul CIO.

Depistaţi în fiecare zi prin metoda testelor nazofaringiene, determinaţi să ia masa în camerele lor şi transportaţi cu "vehicule destinate", ei vor trebui totuşi să se antreneze şi nu vor fi supuşi unei izolări complete, conform aceleiaşi surse.

Soarta acestora este decisă de un grup de experţi independenţi, care ţin cont dacă sunt vaccinaţi, supraveghează testele acestora şi decid momentul reintegrării în echipă, a adăugat responsabilul instanţei olimpice.
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 O nouă arestare la vârf în Rusia