JO 2020: Delegaţia Cehiei a anunţat al şaselea caz de infectare cu Covid-19

JO 2020: Delegaţia Cehiei a anunţat al şaselea caz de infectare cu Covid-19

Delegaţia Cehiei la Jocurile Olimpice de la Tokyo a anunţat al şaselea caz de infectare cu Covid-19, determinând reacţia premierului Andrej Babis, informează AFP.

Testat pozitiv în Satul Olimpic, ciclistul Michal Schlegel s-a adăugat listei sportivilor cehi infectaţi, după jucătoarea de volei pe plajă Marketa Nausch Slukova depistată miercuri.

Marketa Nausch Slukova este soţia lui Simon Nausch, antrenorul echipei cehe de volei pe plajă, şi el testat pozitiv la coronavirus anterior.

Celelalte cazuri sunt jucătorul de volei pe plajă Ondrej Perusic, jucătorul de tenis de masă Pavel Sirucek şi medicul delegaţiei, Vlastimil Voracek, testat pozitiv la coborârea din avion.

Comitetul olimpic ceh a decis să efectueze o anchetă privind posibila contaminare în cursul zborului charter care a dus sportivii de la Praga la Tokyo.

Presa cehă a afirmat că medicul nu a fost vaccinat, astfel că prim-ministrul Andrej Babis a calificat această chestiune drept "scandaloasă".

"Este o situaţie deranjantă. Nu ştiu ce s-a putut întâmpla. Noi încercăm să convingem oamenii să se vaccineze şi medicul nu a făcut-o. Este incorect faţă de sportivi", a declarat premierul.

Şeful delegaţiei cehe Martin Doktor a recunoscut că situaţia este "gravă".
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

2 VIDEO Cu monstrul ăsta i-au „spart” ucrainenii pe ruși în Crimeea! / Americanii, se spune, și-au băgat și ei, puțin, codița...

3 Armata SUA a urmărit luni un avion rusesc care a intrat de două ori în zona de identificare a apărării aeriene din Alaska

4 ULTIMA ORĂ Dezvăluiri în The Washington Post / Primele detalii despre „măcelul” din Crimeea! 10 avioane rusești au fost distruse!

5 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!