JO 2020: Delegaţia Cehiei a anunţat al şaselea caz de infectare cu Covid-19

JO 2020: Delegaţia Cehiei a anunţat al şaselea caz de infectare cu Covid-19

Delegaţia Cehiei la Jocurile Olimpice de la Tokyo a anunţat al şaselea caz de infectare cu Covid-19, determinând reacţia premierului Andrej Babis, informează AFP.

Testat pozitiv în Satul Olimpic, ciclistul Michal Schlegel s-a adăugat listei sportivilor cehi infectaţi, după jucătoarea de volei pe plajă Marketa Nausch Slukova depistată miercuri.

Marketa Nausch Slukova este soţia lui Simon Nausch, antrenorul echipei cehe de volei pe plajă, şi el testat pozitiv la coronavirus anterior.

Celelalte cazuri sunt jucătorul de volei pe plajă Ondrej Perusic, jucătorul de tenis de masă Pavel Sirucek şi medicul delegaţiei, Vlastimil Voracek, testat pozitiv la coborârea din avion.

Comitetul olimpic ceh a decis să efectueze o anchetă privind posibila contaminare în cursul zborului charter care a dus sportivii de la Praga la Tokyo.

Presa cehă a afirmat că medicul nu a fost vaccinat, astfel că prim-ministrul Andrej Babis a calificat această chestiune drept "scandaloasă".

"Este o situaţie deranjantă. Nu ştiu ce s-a putut întâmpla. Noi încercăm să convingem oamenii să se vaccineze şi medicul nu a făcut-o. Este incorect faţă de sportivi", a declarat premierul.

Şeful delegaţiei cehe Martin Doktor a recunoscut că situaţia este "gravă".
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu