JO 2020: Echipa Letoniei, prima campioană olimpică la baschet masculin 3x3

JO 2020: Echipa Letoniei, prima campioană olimpică la baschet masculin 3x3

Baschetbaliştii letoni Nauris Miezis, Karlis Lasmanis, Edgars Krumins şi Agnis Cavars au obţinut miercuri prima medalie de aur la baschet masculin 3x3 din istoria Jocurilor Olimpice, la Tokyo, după 21-18 cu Rusia în finala desfăşurată în Aomi Urban Sports Park, transmite AFP.

La prima apariţie olimpică a acestei discipline, Letonia s-a impus surprinzător într-o finală plină de suspans împotriva Rusiei, care reuşise o surpriză şi mai mare în semifinale, eliminând marea favorită, Serbia, ce a contat pe vedeta acestui sport, Dusan Bulut. Serbia a obţinut în cele din urmă bronzul după ce a învins în finala mică Belgia (21-10).

Pentru Rusia au evoluat Stanislav Şarov, Aleksandr Zuev, Ilia Karpenkov, Kiril Pisklov. Din echipa Serbiei au făcut parte Aleksandar Ratkov, Dejan Majstorovic, Mihailo Vasic şi Dusan Domovic Bulut.

După cum s-a anunţat, echipa Statelor Unite a cucerit prima medalie de aur la baschet feminin 3x3 din istoria Jocurilor Olimpice, miercuri, la Tokyo, după 18-15 cu Rusia în finală. Medaliile de bronz au fost adjudecate de China.


România (Sonia Ursu, Ancuţa Stoenescu, Claudia Cuic şi Gabriela Mărginean) a ocupat locul 7 în clasamentul final, cu o victorie (22-14 cu Mongolia) şi şase înfrângeri (10-21 cu China, 8-20 cu Japonia, 14-22 cu Italia, 11-22 cu SUA, 12-21 cu Rusia şi 12-22 cu Franţa).
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Gabriela Badea) 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bășiți aici! / „Declarația de la București” / Căcații stângii, acum ajunși bășini, vor să-l alunge pe Iohannis

2 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

3 Ăștia o iau razna / Numire suspectă în Guvern pe filiera interlopului lui Cîțu / Cum, mă, să pui în locul unui pro…

4 Fiul patronului Cris-Tim, arestat pentru trafic de droguri

5 „Am depresie și anxietate severă. Am fost violată de patru ori!”