JO 2020: Gimnasta americană Kara Eaker, în izolare în Japonia, după ce a fost testată pozitiv la Covid-19

JO 2020: Gimnasta americană Kara Eaker, în izolare în Japonia, după ce a fost testată pozitiv la Covid-19

Gimnasta americană Kara Eaker, în vârstă de 18 ani, a fost diagnosticată cu Covid-19 în timpul cantonamentului de pregătire pe care lotul Statelor Unite îl efectuează în Japonia, înaintea startului Jocurilor Olimpice de la Tokyo, a confirmat tatăl sportivei, citat de presa americană, informează AFP.

Eaker, rezervă în selecţionata americană, din care face parte şi superstarul Simone Biles, a fost plasată în izolare, alături de un alt membru al echipei, după cum a anunţat luni un responsabil al oraşului Inzai, la est de Tokyo, în care se pregăteşte echipa SUA.

Tatăl gimnastei a declarat pentru postul de televiziune CNN că fiica sa este asimptomatică şi complet vaccinată.

Acesta este un nou caz de infectare cu Covid-19 în rândul participanţilor la JO 2020, după cele depistate în weekend în Satul Olimpic din Tokyo, unde mii de sportivi trăiesc într-o bulă sanitară.

Gimnasta americană "a fost plasată în izolare şi nu prezintă niciun fel de simptome. Ea a sosit în Japonia pe 15 iulie. Un alt membru al echipei a fost identificat drept caz contact şi a rămas de asemenea singur în camera sa", a explicat Kimiya Kosaku, un responsabil din Inzai.

Comitetul olimpic american a confirmat informaţia, fără să dezvăluie însă numele gimnastei, precizând doar că este vorba de o rezervă, care a fost transferată într-un hotel, unde va rămâne în carantină.

Conform agenţiei Kyodo, restul echipei feminine de gimnastică a SUA a plecat deja de la Inzai şi s-a instalat în Satul Olimpic de la Tokyo, luni după-amiază.

JO 2020, amânate cu un an din cauza pandemiei, vor debuta oficial vineri sub stricte condiţii sanitare pentru participanţi, aproape toate întrecerile urmând să se dispute cu porţile închise.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”