JO 2020: Medalia olimpică de aur muşcată de primarul din Nagoya va fi înlocuită

JO 2020: Medalia olimpică de aur muşcată de primarul din Nagoya va fi înlocuită

Medalia olimpică de aur acordată uneia dintre jucătoarele din echipa de softball a Japoniei şi care a fost muşcată de primarul din Nagoya în timpul unei ceremonii, va fi înlocuită cu una nouă, informează Kyodo.

Potrivit unei surse citate de agenţia de presă japoneză, Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) şi Comitetul de organizare Tokyo-2020 s-au coordonat pentru a face posibil schimbul, iar Miu Goto, jucătoarea de softball căreia i-a fost atribuită medalia respectivă, a fost de acord.

Japonia a cucerit aurul în turneul olimpic de softball, învingând cu 2-0 Statele Unite, într-o reeditare a finalei olimpice de la Beijing, din 2008, câştigată de asemenea de nipone.

Săptămâna trecută, primarul din Nagoya, Takashi Kawamura, a devenit ţinta criticilor după ce şi-a scos masca şi a pus medalia lui Goto între dinţi, pentru a se fotografia în timpul unui eveniment în care a fost celebrat succesul de la JO 2020.

Miu Goto, în vârstă de 20 ani, originară din Nagoya, i-a pus medalia la gât lui Kawamura, atunci când a vizitat primăria oraşului Nagoya, pentru a sărbători victoria din 4 august. Edilul şi-a scos imediat masca şi a muşcat medalia, gest făcut frecvent de unii sportivi atunci când urcă pe podiumul de premiere.

În faţa valului de critici primite, Takashi Kawamura şi-a cerut scuze pentru gestul său şi pentru faptul că a ignorat măsurile pentru combaterea Covid-19, recunoscând că a acţionat "impulsiv" şi a "pătat un simbol al multor ani de muncă".
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Teodor Ciobanu, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 VIDEO Priviți, noi explozii în Crimeea!

4 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”

5 BREAKING Ucrainenii au lovit o nouă bază aeriană rusească în Crimeea! / Ce avioane ar avea Rusia pe aerodrom