JO 2020/Coronavirus: Kane Tanaka, 118 ani, decana de vârstă a omenirii, a renunţat să participe la ştafeta flăcării olimpice

JO 2020/Coronavirus: Kane Tanaka, 118 ani, decana de vârstă a omenirii, a renunţat să participe la ştafeta flăcării olimpice

Japoneza Kane Tanaka, care este decana de vârstă a omenirii la 118 ani, a renunţat să participe la ştafeta flăcării olimpice pentru Jocurile de la Tokyo, din cauza riscului de infectare cu Covid-19, transmite EFE.

Kane Tanaka, născută pe 2 ianuarie 1903, ar fi urmat să ia parte la ştafeta flăcării olimpice în zilele de 11 şi 12 mai, în prefectura Fukuoka, unde locuieşte. Luna trecută, presa internaţională a scris că ea va purta flacăra pe o distanţă de 100 m în scaun rulant, împins de membrii familiei sale.

Tanaka a decis însă să nu mai participe, din cauza "riscului de infectare pentru ea şi pentru alte persoane cu care locuieşte", a declarat un sponsor al evenimentului.

Ştafeta flăcării olimpice pentru Jocurile de la Tokyo, amânată pentru anul acesta din cauza pandemiei de coronavirus, a debutat pe 25 martie la Fukushima (nord-estul Japoniei). Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc în perioada 23 iulie - 8 august.
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...