JO 2022 - Hochei masculin: Finlanda s-a calificat pentru a treia oară în finala Jocurilor Olimpice

JO 2022 - Hochei masculin: Finlanda s-a calificat pentru a treia oară în finala Jocurilor Olimpice

Echipa masculină de hochei pe gheaţă a Finlandei s-a calificat pentru a treia oară în istoria sa în finala Jocurilor Olimpice de iarnă, după ce a învins cu scorul de 2-0 formaţia Slovaciei, vineri, în semifinale, la Beijing.

Finlandezii au deschis scorul în prima repriză, prin Sakari Manninen, iar apoi şi-au majorat avantajul cu 38,6 secunde înainte de încheierea meciului, prin Harri Pesonen.

Duminică, în finala JO 2022, Finlanda urmează să să înfrunte câştigătoarea întâlnirii dintre Rusia, campioana olimpică en titre, şi Suedia, care se vor întâlni tot în cursul zilei de vineri (15:10 - ora României).

Medaliată cu argint la ediţiile din 1988 şi 2006 ale Jocurilor Olimpice, Finlanda speră să obţină anul acesta primul său titlu olimpic la hochei masculin, în condiţiile în care la competiţia din China nu participă hocheiştii angrenaţi în Liga profesionistă nord-americană (NHL).

Miercuri, în turneul feminin de hochei al Jocurilor de la Beijing, Finlanda a reuşit să obţină medalia de bronz, graţie victoriei categorice obţinute în faţa Elveţiei (4-0) în finala mică.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...