JO 2022 - Patinaj artistic: Federaţia internaţională va propune creşterea vârstei minime pentru seniori

JO 2022 - Patinaj artistic: Federaţia internaţională va propune creşterea vârstei minime pentru seniori

Federaţia internaţională de patinaj (ISU) a anunţat, vineri, că va propune o măsură vizând creşterea vârstei minime pentru a putea concura la seniori cu ocazia viitorului său congres din luna iunie, ca urmare a cazului de dopaj al rusoaicei Kamila Valieva, izbucnit la Jocurile Olimpice de la Beijing, informează cotidianul L'Equipe.

"ISU este în măsură să confirme decizia consiliului său de conducere de a înscrie pe ordinea de zi a congresului o propunere vizând creşterea vârstei minime la 17 ani, pentru a putea concura la toate disciplinele de patinaj artistic", scrie ISU.

"Ordinea de zi a Congresului 2022 al ISU (6-10 iunie la Phuket, Thailanda) va fi publicată pe 30 aprilie 2022, iar ISU poate confirma că a decis să includă o propunere pentru creşterea limitei de vârstă la 17 ani pentru toate disciplinele de patinaj artistic. Propunerea detaliată va fi publicată pe 30 aprilie. Pentru a fi acceptată, o propunere trebuie votată de două treimi din membrii ISU", transmite Federaţia internaţională.

În prezent, limita de vârstă pentru a participa la competiţiile de seniori este de 15 ani. Consiliul ISU este compus din 13 membri, între care preşedintele olandez Jan Dijkema.

Kamila Valieva a fost depistată pozitiv la trimetazidină la un control antidoping efectuat pe 25 decembrie în cursul Campionatelor Rusiei, de către Agenţia rusă antidoping (RUSADA).

Adolescenta a primit permisiunea de a concura marţi seara în programul scurt, în urma unei hotărâri a Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), care a fost de acord cu decizia RUSADA de a ridica suspendarea provizorie dictată împotriva patinatoarei.

Dacă Valieva s-ar fi clasat pe unul dintre primele trei locuri în concursul feminin, ceremonia de decernare a medaliilor nu ar fi avut loc în timpul actualelor Jocuri Olimpice, ci ar fi fost amânată până la încheierea competiţiei din China, aşa cum s-a întâmplat şi cu ceremonia concursului pe echipe, din 7 februarie, câştigat de Rusia.

Deşi conducea după programul scurt, Kamila Valieva a clacat şi a încheiat pe poziţia a patra în concursul feminin.
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...