JO 2022 - Patinaj artistic: Rusul Mihail Koliada, testat pozitiv la coronavirus, va rata Olimpiada de iarnă de la Beijing

JO 2022 - Patinaj artistic: Rusul Mihail Koliada, testat pozitiv la coronavirus, va rata Olimpiada de iarnă de la Beijing

Patinatorul rus Mihail Koliada va rata Jocurile Olimpice de iarnă de luna viitoare de la Beijing, după ce a fost testat pozitiv la coronavirus, scrie Reuters.

"Mihail Koliada s-a simţit rău în urmă cu câteva zile. Înainte de a pleca în cantonament la Krasnoiarsk, Mihail Koliada a fost supus unui test PCR, iar rezultat a fost pozitiv", a indicat Federaţia rusă de profil.

Koliada, 26 de ani, va fi înlocuit de Evgheni Semenenko, în vârstă de 18 ani, care a terminat pe locul cinci la Campionatele Europene de patinaj artistic din această lună de la Tallinn (Estonia).

Koliada a ocupat locul opt la Jocurile Olimpice de la PyeongChang din 2018 şi a câştigat argintul în proba pe echipe cu reprezentativa Rusiei.

Sportivilor ruşi le este interzis să concureze la competiţiile sportive majore sub drapel naţional până în decembrie 2022, ca parte a sancţiunilor antidopaj. Astfel, la Jocurile de iarnă de la Beijing, care se vor desfăşura în perioada 4-20 februarie, sportivii ruşi vor concura sub egida Comitetului Olimpic Rus (ROC). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...