JO 2022: Buchetele de flori artificiale pentru medaliaţii olimpici, tricotate la Shanghai

JO 2022: Buchetele de flori artificiale pentru medaliaţii olimpici, tricotate la Shanghai

Buchetele de flori pe care le vor primi medaliaţii olimpici, trandafiri albi, roz şi roşii, nu vor fi alcătuite din flori naturale, ci vor fi buchete montate din flori artificiale de către pensionari din Shanghai, informează AFP.

De trei luni, aproximativ 150 de pensionari brodează cu aţa şi acul buchetele care vor fi înmânate pe podiumurile de premiere la Jocurile Olimpice de la Beijing (4-20 februarie).

"Când voi vedea sportivii cu medalia la gât ţinând în mână buchetul de flori pe care îl vor duce în ţările lor, voi fi foarte mândră şi foarte fericită", a declarat o octogenară implicată în procesul de fabricare.

Pensionarii au tricotat 4.400 de trandafiri pentru a alcătui 1.200 de buchete. Aceste decoraţiuni din lână au fost alese pentru că florile naturale sunt perisabile, iar astfel medaliaţii olimpici vor putea păstra o amintire din China.

Acest proiect le-a fost încredinţat ca urmare a reputaţiei lor naţionale în materie de tricotat, ei fiind constituiţi într-un club dedicat din capitala economică a Chinei.

Proiectul olimpic este, însă, de departe cel mai important conceput vreodată de clubul acestor pensionari care, pentru a se apropia cât mai mult de varianta originală, au disecat trandafiri adevăraţi pentru a descoperi toate secretele fabricării modelului, fiecare floare necesitând mai multe ore de lucru.

Trandafirii sunt asamblaţi alături de alte flori de lână fabricate de alte cluburi de tricotat din ţară: ramuri de măslin, lauri, osmante sau flori de crin. În total, fiecare buchet necesită 35 de ore de muncă.

"Buchetele vor reprezenta ţara noastră şi vor duse în toată lumea de către sportivi", a adăugat octogenara.
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hopa! Rușii au aruncat în luptă Terminator, noile mașini de sprijinire a tancurilor

2 VIDEO Cacealmaua Eurovision / Momentul de consternare al prezentatoarei TVR când i s-a refuzat să anunțe în direct voturile juriului din România

3 VIDEO Așa fac rușii cu răniții? / „Comandantul de batalion îl împușcă mortal”

4 De citit! / „Asta nu e idioțenie, ci sabotaj direct”

5 Cât va rezista la suprafață? / Rusia a mai adus o navă purtătoare de rachete Kalibr în Marea Neagră