JO 2022: Creşte numărul cazurilor de Covid-19 în rândul personalului olimpic care soseşte la Beijing

JO 2022: Creşte numărul cazurilor de Covid-19 în rândul personalului olimpic care soseşte la Beijing

Autorităţile sanitare din China au detectat în ultimele patru zile aproximativ 119 cazuri de Covid-19 în rândul persoanelor care au legătură cu Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, pentru care a fost organizată o "bulă" închisă menită să-i menţină pe participanţi, personal şi ziarişti separaţi de public, informează Reuters.

Conform cifrelor din weekend, au fost înregistrate 34 de cazuri noi sâmbătă şi alte 37 în cursul zilei de duminică, majoritatea testelor pozitive fiind detectare după sosirea pe aeroport, potrivit responsabililor Jocurilor.

Luni, biatlonista rusă Valeria Vasneţova a fost nevoit să spună capăt ambiţiilor sale olimpice după ce a fost testată pozitiv pentru a doua oară de la sosirea sa la Beijing în vederea marelui eveniment sportiv planetar.

"Din păcate, visul meu olimpic va rămâne doar un vis", a scris Vasneţova pe reţelele de socializare. "Poate că într-o zi voi găsi puterea să mă ridic din nou, dar va fi cu totul altă poveste", a adăugat sportiva rusă.

Opt sportivi sau oficiali ai echipelor s-au numărat printre cele 28 de persoane testate pozitiv duminică, la sosirea pe aeroport.

Aproximativ 3.000 de sportivi, împreună cu antrenori, oficiali, arbitri, delegaţi ai federaţiilor şi mass-media sunt aşteptaţi pentru Jocurile Olimpice programate în perioada 4-20 februarie.

"Bula" sanitară închisă le permite să se deplaseze între locurile de cazare şi siturile olimpice cu transportul oficial, însă nu vor avea voie să călătorească liber în public.

Spre deosebire de multe ţări care încearcă să trăiască cu Covid-19, China s-a izolat şi a aplicat o politică de toleranţă zero faţă de virus, anulând aproape toate zborurile internaţionale.

Sportivii olimpici trebuie să zboare direct în capitala chineză la bordul unor curse charter, iar toate persoanele implicate în Jocuri, inclusiv ziariştii şi personalul, se supun la rândul lor testelor zilnice.

Unii dintre sportivi au fost testaţi însă pozitiv înainte de sosirea la Beijing, printre cei aflaţi în această situaţie numărându-se şi austriaca Marita Kramer, liderul Cupei Mondiale feminine la sărituri cu schiurile. Kramer şi-a amânat plecare spre China în speranţa că se va recupera rapid pentru a putea lua parte la Jocurile Olimpice.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…