JO 2022: Încă 15 cazuri pozitive la Covid-19 printre persoanele acreditate sosite la Beijing

JO 2022: Încă 15 cazuri pozitive la Covid-19 printre persoanele acreditate sosite la Beijing

Douăsprezece persoane acreditate pentru Jocurile Olimpice 2022 de la Beijing (4-20 februarie) au fost testate pozitiv la noul coronavirus după sosirea lor în China, au anunţat organizatorii, citaţi de DPA.

Conform unui comunicat, alte trei persoane, inclusiv un sportiv şi un oficial de echipă, au fost testate pozitiv în bula de securitate în care se vor desfăşura întrecerile olimpice de la Beijing. Cele 15 persoane infectate au fost testate luni.

Începând cu duminică, s-au contabilizat în total 21 de teste pozitive la Covid-19, plus alte 72 în perioada 4-22 ianuarie. Dintre acestea, două cazuri pozitive sunt în rândul sportivilor şi al oficialilor echipelor.

Sâmbătă şi duminică s-au înregistrat 775 de noi sosiţi pentru Jocurile Olimpice şi au intrat într-o bulă securizată, în care publicul chinez nu are acces, iar testările sunt zilnice. Toţi cei sosiţi la Beijing trebuie să prezinte două teste PCR negative, ca urmare a politicii stricte impuse de China.

Cei testaţi pozitiv sunt izolaţi într-o locaţie dedicată. Ieşirea din izolare este posibilă după două teste PCR negative sau după zece zile cu un test negativ. Cei care se află pe lista contacţilor direcţi sunt testaţi de două ori zilnic pe durata a şapte zile.
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...