JO 2022: Preşedintele Vladimir Putin a ajuns la Beijing

JO 2022: Preşedintele Vladimir Putin a ajuns la Beijing

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a sosit vineri la Beijing, unde va asista în cursul serii la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă 2022, a anunţat televiziunea publică chineză, citată de AFP.

Putin va avea anterior o întrevedere cu omologul său chinez, Xi Jinping, una din rarele întâlniri diplomatice faţă în faţă pentru preşedintele chinez, care nu a primit niciun oficial străin în ultimii doi ani din cauza pandemiei.

Preşedintele Rusiei a denunţat, joi, sancţiunea "colectivă" care îi privează pe sportivii ruşi de participarea sub drapelul naţional la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, în timp ce Moscova respinge categoric un dopaj orchestrat de stat.

"Considerăm inacceptabilă practica de 'pedepsire colectivă' pentru infracţiuni individuale, o practică devenită frecventă în ultimul timp", a afirmat preşedintele rus într-un interviu acordat China Media Group şi publicat joi dimineaţă de Kremlin.

Sportivii ruşi care nu fac obiectul unui control antidoping pozitiv pot, totuşi, participa la JO 2022, dar nu vor putea defila sub drapelul lor la ceremonia de deschidere şi nu li se va intona imnul naţional pe podiumul de premiere.

De asemenea, responsabilii ruşi au interdicţia de a asista la competiţii, cu excepţia invitaţiei şefului statului din ţara gazdă.

Cea de-a XXIV-a ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă debutează oficial , vineri, la Beijing, sub spectrul pandemiei de Covid-19, dar şi al boicotului diplomatic iniţiat de ţările occidentale.
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...