JO 2022: Suedeza Sandra Naeslund a cucerit medalia de aur la schi cross

JO 2022: Suedeza Sandra Naeslund a cucerit medalia de aur la schi cross

Suedeza Sandra Naeslund şi-a respectat statutul de mare favorită şi a câştigat joi medalia de aur în proba feminină de schi cross, în concursul de schi freestyle din cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, marcată de descalificarea controversată a elveţiencei Fanny Smith în finală, informează AFP.

Naeslund (25 ani), dublă campioană mondială, victorioasă în nouă dintre cele zece etape de Cupă Mondială în acest sezon, şi-a dominat încă o dată adversarele, pe zăpada proaspăt căzută în situl montan de la Zhangjiakou.

După ce a survolat calificările cu un avans de aproape două secundă faţă de a doua clasată, scandinava, foarte performantă la starturi, a terminat pe prima poziţie fiecare dintre coborârile sale, fără să fie vreun moment îngrijorată că ar putea rata victoria finală.

Medalia de argint a revenit canadiencei Marielle Thompson, în timp ce germanca Daniela Maier a intrat în posesia bronzului.

Clasată iniţial pe poziţia a patra, Maier a profitat de descalificarea elveţiencei Fanny Smith, după ce jurul care a analizat imaginile finalului cursei a găsit-o vinovată pe elveţiană de jenarea adversarei sale germane.

"Este bizar. Eram dezamăgită că am terminat a patra şi nu am sesizat prea bine, pe moment, ce s-a întâmplat", a comentat Maier. "Juriul a decis astfel şi îmi va trebui puţin timp pentru a realiza că am câştigat o medalie", a adăugat sportiva germană.

Rezultate înregistrate joi în proba feminină de schi cross:
Finală
1. Sandra Naeslund (Suedia)
2. Marielle Thompson (Canada)
3. Daniela Maier (Germania)
4. Fanny Smith (Elveţia) - descalificată

Finala mică
5. Brittany Phelan (Canada)
6. Courtney Hoffos (Canada)
7. Hannah Schmidt (Canada)
8. Sami Kennedy-Sim (Australia)
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…