JO: Organizatorii se confruntă cu proteste antiprezidențiale

JO: Organizatorii se confruntă cu proteste antiprezidențiale

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro par deranjați de protestele împotriva președintelui interimar al Braziliei, Michel Temer, relatează AFP. Sloganul "Fora Temer!" (Afară cu Temer!) apare peste tot la Rio, pe pancarte, tricouri și chiar pe simple foi de hârtie ținute în liniște de protestatari.

Duminică, purtătorul de cuvânt al comitetului de organizare a Jocurilor, Mario Andrada, a declarat presei: "Avertizăm publicul că astfel de manifestări nu sunt permise în interiorul stadioanelor". El a făcut apel la protestatari să se abțină în "templele rezervate sportului" și a afirmat că protestele pașnice sunt acceptate în exterior.

Președintele în exercițiu, instalat la 12 mai după suspendarea de către senat a președintei alese Dilma Rousseff, a fost huiduit de o parte din public la festivitatea de deschidere a jocurilor, pe stadionul Maracana. De atunci, poliția continuă să confiște pancarte cu textul "Fora Temer!". Sâmbătă, la meciul de fotbal feminin Franța — SUA, au fost expulzate de pe stadionul din Belo Horizonte mai multe persoane cu tricouri inscripționate cu același slogan. Imagini video postate pe rețele sociale prezintă arestări ale unor manifestanți pașnici. Un spectator care a strigat "Fora Temer!" a fost dat afară sâmbătă de la competiția de tir, iar ministerul justiției a explicat că la sportul respectiv se cere liniște.

Climatul politic se face simțit periodic în incinta satului olimpic, ceea ce contravine Cartei Comitetului Olimpic Internațional, observă AFP.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Un zvon...

3 Banii City Insurance s-au dus în buzunarele cumnatului lui Adrian Năstase?

4 Surpriză totală! Cu cine suntem, genetic, aproape identici

5 Cum funcţionează softul de spionaj Pegasus, cum poţi vedea dacă eşti „pândit” prin telefon