Joe Biden discută marţi cu liderii britanic, german, italian şi francez despre situaţia din Ucraina

Joe Biden discută marţi cu liderii britanic, german, italian şi francez despre situaţia din Ucraina

Preşedintele american Joe Biden va discuta marţi, prin videoconferinţă, cu liderii din Franţa, Regatul Unit, Germania şi Italia despre războiul din Ucraina, a anunţat Casa Albă, citată de AFP şi Reuters.

Apelul telefonic, prevăzut pentru ora locală 09.15 (13.15 GMT) - cu preşedintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz, premierul italian Mario Draghi şi premierul britanic Boris Johnson - vizează "discutarea ultimelor evoluţii privind invazia rusă în Ucraina", a spus un purtător de cuvânt.

Între timp, ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu a anunţat că negocierile de pace între echipele din Rusia şi Ucraina, care au avut loc marţi la Istanbul, nu se vor prelungi pentru o a doua zi.

După încheierea negocierilor, Rusia a promis că-şi va reduce "radical" operaţiunile militare spre Kiev şi Cernihov, iar Ucraina a propus un statut neutru cu garanţii internaţionale de securitate, dar cu menţinerea integrităţii sale teritoriale.

Biden a revenit din Europa, unde s-a întâlnit cu principalii lideri europeni în persoană şi a participat la un summit NATO care a avut ca temă răspunsul occidental la invadarea Ucrainei de către Rusia.

Emmanuel Macron urmează să discute şi el cu preşedintele rus Vladimir Putin marţi, notează Reuters.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 „Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?”