Joe Biden insistă că încă se simte de 50 de ani, în timp ce se ridică întrebări cu privire la starea sa de sănătate / Președintele american împlinește 80 de ani pe 20 noiembrie

Joe Biden insistă că încă se simte de 50 de ani, în timp ce se ridică întrebări cu privire la starea sa de sănătate / Președintele american împlinește 80 de ani pe 20 noiembrie

Președintele Biden a declarat într-un interviu radio acordat înaintea alegerilor de la jumătatea mandatului că se simte ca la 50 de ani și că împlinirea iminentă a vârstei de 80 de ani pare la fel de îndepărtată ca și posibilitatea de a zbura.

„Ce i-ar spune Joe, în vârstă de 80 de ani, lui Joe, în vârstă de 50 de ani, în acest moment?”, l-a întrebat prezentatorul radio Willie Moore Jr. pe Biden în cadrul discuției, care a fost înregistrată duminică și difuzată luni, scrie New York Post.

„Că am încă 50 de ani – acesta este primul lucru pe care i l-aș spune”, a răspuns Biden. „Credeți că glumesc. Nu glumesc. Ăstae primul. Al doilea, nici măcar nu pot spune acest număr, 80, știți. Dar vorbesc serios, nu simt asta mai mult decât pot să ies din spatele acestui birou și să zbor.”

Biden a făcut acest declarații pe fondul unui scepticism larg răspândit în legătură cu afirmația sa că intenționează să candideze pentru realegere în 2024 – pe măsură ce gafele se înmulțesc.

Președintele, care împlinește 80 de ani pe 20 noiembrie, este deja cel mai în vârstă președinte din istorie – depășindu-l pe Ronald Reagan, care a părăsit funcția la vârsta de 77 de ani. El va împlini 86 de ani dacă va încheia un al doilea mandat complet în 2029.

Aptitudinea mentală a lui Biden a atras îngrijorări pe scară largă în septembrie, când a căutat-o în public la un eveniment pe Jackie Walorski, o membră a Camerei Reprezentanților care a murit într-un accident de mașină în august, în ciuda faptului că a deplâns public moartea acesteia cu câteva săptămâni înainte și chiar a sunat familia acesteia pentru a-i prezenta condoleanțe.

Președintele Joe Biden a câștigat alegerile din 2020 cu cele mai multe voturi din istoria SUA, deoarece pandemia COVID-19 a stimulat votul prin corespondență, dar popularitatea sa s-a prăbușit în timpul retragerii haotice din august 2021 a trupelor americane din Afganistan și a rămas scăzută pe fondul celei mai mari inflații susținute de la începutul anilor 1980.

Fostul președinte Donald Trump este așteptat să anunțe pe 15 noiembrie că va candida din nou în 2024 – pregătind o potențială revanșă împotriva lui Biden sau o competiție împotriva unui înlocuitor democrat.

Biden a declarat în repetate rânduri că intenționează să candideze din nou și i-ar fi spus în privat fostului președinte Barack Obama și activistului Al Sharpton că este serios în această privință.

„Cred că îl pot învinge din nou pe Donald Trump”, a declarat Biden într-un interviu acordat CNN luna trecută.

Dacă marți republicanii recâștigă cel puțin o cameră a Congresului, se așteaptă ca aceștia să blocheze o mare parte din agenda politică a lui Biden, inclusiv cheltuielile sociale despre care conservatorii spun că au alimentat inflația.

De asemenea, republicanii promit să investigheze rolul președintelui în activitatea de consultanță a familiei sale în țări precum China, Rusia și Ucraina.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro