Joe Biden, mesaj pentru liderii ţărilor din formatul B9: „SUA se angajează să apere Flancul Estic al NATO”

Joe Biden, mesaj pentru liderii ţărilor din formatul B9: „SUA se angajează să apere Flancul Estic al NATO”

UPDATE - Joe Biden le-a transmis o scrisoare liderilor ţărilor din formatul B9. Potrivit informaţiilor „Adevărul”, preşedintele SUA evocă faptul că statele B9 se află în prima linie a răspunsului colectiv al comunităţii euroatlantice în faţa agresiunii neprovocate şi nejustificate a Rusiei în Ucraina.

Totodată, Biden a reafirmat angajamentul SUA pentru asigurarea securităţii statelor B9, precum şi a tuturor statelor membre NATO, în faţa oricăror acte de agresiune. În acest sens, preşedintele SUA a menţionat forţele şi echipamentele militare pe care le-a trimis deja în statele din regiune.

***

„Preşedintele Biden le doreşte aliaţilor noştri din formatul Bucureşti 9 (B9) un summit de succes astăzi şi aşteaptă cu nerăbdare să-i vadă la Summitul NATO de la Madrid. SUA se angajează să apere Flancul Estic al NATO, să consolideze securitatea energetică a regiunii şi să lucreze împreună pentru a sprijini Ucraina”, este mesajul pe care l-a transmis Biden, potrivit unei postări pe Twitter.

Klaus Iohannis găzduieşte vineri, la Palatul Cotroceni, Summitul Formatului Bucureşti 9 (B9). Evenimentul este organizat la invitaţia Preşedintelui României şi a Preşedintelui Republicii Polone, Andrzej Duda, ca iniţiatori ai acestui format, şi se va desfăşura cu prezenţa la Bucureşti a preşedinţilor din Estonia, Ungaria, Lituania, Letonia şi Bulgaria. Preşedinţii Cehiei şi Slovaciei nu au putut participa în format fizic.

Vezi şi: Summitul B9, la Bucureşti, găzduit de preşedintele Iohannis şi omologul său polonez, Duda. Cum arată programul. Primirea oficială a început | VIDEO

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...