Joe Biden vrea să interzică armele de asalt: Dreptul de a purta arme nu este un drept absolut de a-i domina pe toţi ceilalţi

Joe Biden vrea să interzică armele de asalt: Dreptul de a purta arme nu este un drept absolut de a-i domina pe toţi ceilalţi

Congresul a arătat puţină înclinaţie să scoată în afara legii armele de asalt după ce o interdicţie anterioară a acestor arme a expirat în 2004, dar Biden speră să folosească indignarea tot mai mare a americanilor faţă de atentatele în masă pentru a determina o presiune mai mare asupra parlamentarilor, conform Reuters .

„Armele de asalt trebuie să fie interzise. Ele au fost interzise. Sunt hotărât să interzic din nou aceste arme şi încărcătoarele cu capacitate mare”, a spus Joe Biden.

Preşedintele democrat a spus, de asemenea, că parlamentarii ar trebui să emită legi privind depozitarea în siguranţă a armelor, şi astfel proprietarii care nu au încuiat armele să poată fi traşi la răspundere.

Biden a mai spus că sprijină cel de-al doilea amendament al Constituţiei SUA care dă americanilor dreptul de a deţine arme de foc, dar a spus că „dreptul de a purta arme nu este un drept absolut de a-i domina pe toţi ceilalţi”.

Preşedintele american Joe Biden a participat alături de vicepreşedintele Kamala Harris la un eveniment la Casa Albă, pentru a comemora aprobarea recentă a proiectului de lege privind controlul armelor, prima nouă lege de acest fel din ultimii 30 de ani.

La eveniment au fost pezenţi fost mulţi membri ai Congresului care au aprobat proiectul de lege şi membri ai familiei unora dintre persoanele ucise în atacurile cu arme de foc, inclusiv recentele atacuri din Uvalde, Texas, Buffalo, New York, şi Highland Park, Illinois.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...